Acordarea primului ajutor

Extras din referat Cum descarc?

Facand parte din echipajul concursului "Sanitarii priceputi" la care am participat am constatat ca este de mare folos a sti cum sa dai o mana de ajutor in cazuri mai putin placut, dar des intalnite in viata noastra. Cu toate acestea, am realizat acest articol care, sper sa fie de folos pentru cititori.
Primul ajutor de baza este doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat poate sa intervina. 
Sunt de parere ca a sti sa acorzi primul ajutor este un lucru foarte important si chiar esential, intrucat viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Acordarea la momentul potrivit a primului ajutor poate duce la o imbunatatire a starii de sanatate a victimei si chiar la salvarea vietii acesteia.In viata de zi cu zi se intampla foarte multe accidente, motiv pentru care este necesar sa avem minime cunostinte in materie,astfel gesturi simple ne pot permite sa acordam ajutor victimelor.
Exista anumite etape primordiale in ceea ce priveste acordarea primului ajutor.Oricat de mult ar diferi situatiile in care acorzi primul ajutor trebuie sa ai in vedere parcurgerea acestor etape,doar astfel putand evalua situatia in mod corect,urmand sa acorzi primul ajutor corespunzator,fara sa omiti nimic.
Cele patru etape principale sunt:
1.Luarea masurilor de siguranta.
2.Evaluarea starii victimei.
3.Apelarea serviciilor de urgenta,daca este necesar.
4.Acordarea primului ajutor.
1.In primul rand trebuie sa asiguram zona in care a avut accidentul astfel incat viata noastra, a salvatorului sa nu fie pusa in pericol, iar starea victimei sa nu fie agravata. Posibilele pericole sunt reprezentate de cablurile de curent cazute la pamant care trebuie indepartate cu ajutorul unui lemn sau unui material izolator, obiecte ascutite,s.a.
2.Dupa prima etapa urmeaza evaluarea starii victimei ce consta in verificarea semnelor vitale (respiratie,puls),daca victima este constienata, iar mai apoi verificarea altor leziuni. 
* In cazul in care victima este inconstienta si cu respiratie o asezam in pozitia de siguranta, ca si in imaginea de mai jos:


Fisiere in arhiva (1):

  • Acordarea primului ajutor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!