Acizi Nucleici

Extras din referat Cum descarc?

GENETICA este una dintre cele mai tinere stiinte. Actul  ei de nastere a fost lucrarea lui GREGOR MENDEL "Cercetari asupra hibridari plantelor".
GENETICA este o ramura a stiintelor biologice care studiaza ereditatea si variabilitatea organismelor vii.
Rolul si structura acizilor nucleici
Misteriosul factor transformator al doctorului GRIFFITH
In 1928, bacteriologul J. Griffith comunica la Cambridge o experienta extrem de ciudata.
Lucra de la un timp cu pneumococi, o specie de microbi care provoaca pneumonii la om si la animale. El poseda doua tipuri de asemenea pneumococi, tipul II si III, care se deosebesc intre ele prin caracteristici biochimice usor detectabile. De asemenea, avea unele eprubete cu culturi virulente, care provoaca moartea soarecilor folositi in experimente, si alte eprubete cu culturi de pneumococi ,,blanzi", care nu omorau soarecii. Pe medii de cultura, pneumococii virulenti formau colonio mici, netede, de forma ,,S"(,,S" de la smooth=neted). Cei nevirulenti formau colonii zbarcite la suprafata, de forma ,,R"(rough=aspru).
Griffith a facut doua suspensii de microbi:
a) prima continea pneumococi II R,nevirulenti;
b) a doua continea pneumococi III S, virulenti.
El nu dorea sa ucida animalele, ci sa prepare un vaccin. Pentru acestea a
omorat prin caldura microbii din buspensia b. Apoi a inoculat ambele suspensii unui lot de soareci albi de laborator si a asteptat.
Spre surprinderea lui Griffith, marea majoritate a soarecilor au murit, desi prima suspensie le asusese microbi vii dar nepericulosi, iar a doua numai cadavrele microbilor virulenti.
Contrariat la culme, cercetatorul o repetat experienta de mai multe ori cu acelasi rezultat. Pentru a vedea ce microb a omorat soarecii, el a insamantat pe medii de cultura sange din cordul soarecilor morti. A constatat ca pe medii crescusera si se inmultisera pneumococi de tip III S pe care Griffith ii stia morti si verificase ca sunt morti.
Singura explicatie a fenomenului era ca de la cadavrele pneumococilor III S a trecut ,,ceva" in celulele pneumococilor II R pe care i-a transformat in pneumococi de tip III S.
Acel ,,ceva" continea informatia ereditara care, odata ajunsa in organism, a functionat si a fost transmisa urmasilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Acizi Nucleici.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!