Viitorul criptomonedelor în sistemul financiar

Extras din referat Cum descarc?

In acest eseu voi trata subiectul referitor la "Viitorul criptomonedelor in cadrul sistemului financiar". Pentru a intelege mai bine contextul eseului si esenta acestuia, voi detalia informatii referitoare la sensul cuvantului "criptomoneda", diferenta dintre acestea si monedele electronice si care anume este speranta lor de "supravietuire" pentru viitor in cadrul pietelor comerciale, dupa propria parere, bazandu-ma pe informatiile culese.
1. Introducere
Criptomonedele, cunoscute si sub denumirea de criptovaluta sunt un tip de monede digitale, virtuale, nebancare, folosite ca mijloc de plata. Desi foarte des se confunda denumirea de moneda virtuala cu cea de moneda electronica, conform legii, criptomonedele nu sunt monede electronice. Monedele electronice sunt valorile monetare, stocate electronic, inclusiv magnetic ce reprezinta o creanta asupra emitentului, emisa la primirea fondurilor in scopul efectuarii de operatiuni de plata si care este acceptata de o persoana, alta decat emitentul de moneda electronica. Potrivit celor doua definitii, se poate observa diferenta dintre cele doua tipuri de moneda.
Criptomonedele sunt primite, stocate si trimise catre alte conturi prin intermediul portofelelor digitale accesibile oricarui utilizator. Pe pietele online se numara peste 700 de criptomonede disponibile pentru comert, dar aproximativ 20 dintre aceste au avut capitalizari de piata de peste 10 milioane de USD (a se vedea tabelul nr. 1 cu cele mai importante 10 criptomonede).
Tabelul nr. 1 -  Cele mai importante criptomonede
Denumire Cod Data infiintarii Fondator
Bitcoin BTC 2009 Satoshi Nakamoto
Ethereum ETH 2013 Vitalik Buterin
Bytecoin BCN 2012 Bytecoin Core Team
Ripple XRP 2012 Chris Larsen/ Jed McCaleb
Litecoin LTC 2011 Charles Lee
Monero XMR 2014 Monero Core Team
Ethereum Classic ETC 2015 Vitalik Buterin
Dash DASH 2014 Evan Duffield/ Kyle Hagan
MaidSafeCoin MAID 2014 David Irvine
Nano Nano 2015 Colin LeMahieu
Sursa: Wikipedia
Un viitor apropiat al criptomonedelor nu este greu de prevazut. Se prevede ca acestea isi vor pierde caracterul volatil, de pionierat si vor fi aduse in randul instrumentelor financiare uzuale. De la momentul aparitiei pana in prezent, putem spune despre bitcoin, cea mai puternica criptomoneda din lume (a se vedea Figura nr. 1), ca valoarea sa este in scadere de la o zi la alta, putandu-se ajunge chiar la valoarea zero. De asemenea, daca e sa vorbim despre ETH (a se vedea Figura nr. 1), si valoarea acestei criptomonede este in scadere. Cu toate ca se preconizeaza scaderi ale monedelor prezentate, consider ca nu este inca tarziu pentru o revenire, deoarece valorea lor nu a ajuns la un nivel foarte scazut. In timp ce unele isi pierd in valoare, altele castiga.


Fisiere in arhiva (1):

  • Viitorul criptomonedelor in sistemul financiar.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

www.bitcoinromania.ro
www.casinoinside.ro
www.economica.net
www.etoro.com
www.transfergo.com
www.zf.ro
www.ziare.com
www.wikipedia.org


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!