Tema de Creatie. Cardul Eyes

Extras din referat Cum descarc?

Cardul EYES
Cardurile de debit au ajuns sa inlocuiasca tot mai mult banii reali cu cei electronic datorita avantajelor pe care acestea le ofera:
o Acces rapid si sigur la cont
o Efectuarea de tranzactii cu ajutorul internetului
o Plata facturi utilitati direct de acasa
o In cazul pierderii sau furtului cardului, riscul ca banii din cont sa fie pierduti sau furati este 0 daca banca este sesizata in cel mai scurt timp posibil;
Un dezavantaj destul de semnificativ al cardurilor actuale este faptul ca parola atasata acestuia poate fi aflata de alte persoane neautorizate si astfel se pot folosii banii din cont. Datorita acestui inconvenient, bancile sunt interesate in cea mai mare masura sa creasca nivelul de securitate apeland la noile tehnologii.
In acest scop am creat un nou produs bancar care sa elimine acest dezavantaj si care sa imbine toate functionalitatile unui card obisnuit. Astfel, Cardul ,,Eyes" ofera o securitate maxima prin simpla scanare cu ajutorul unui dispozitiv a retinei.
1. Prezentarea cat mai fidela a produsului 
Cardul ,,Eyes" reprezinta un instrument de plata emis sub sigla Visa care ofera o securitate maxima pentru cei care il detin si reduce timpul de efectuare a diferitelor operatiuni.
Noul avantaje pe care le ofera cardul ,,Eyes" este masura de securizare a acestuia. Varianta clasica de introducere a codului P.I.N. este inlocuita cu un aparat special de scanare a retinei, astfel oferind posibilitatea de evitare a retragerii de numerar sau efectuarea unor plati de alte persoane neautorizate.
Cardul are o perioada de valabilitate nedeterminata, acesta putand fii inchis numai la cererea clientului. Cardul ,,Eyes" poate fi utilizat atat in Romania cat si in strainatate pentru diverse operatiuni.
In momentul in care utilizatorul va dori sa efectueze o anumita plata catre un comerciant, acesta se va apropia cu ochiul de aparatul de mai sus pentru validarea cardului si ulterior efectuarea platii respective. 
In cazul in care utilizatorul este adevaratul posesor al cardului, pe computerul comerciantului va aparea imaginea de mai jos.
In situatia inversa, cand cardul ajunge la o persoana neautorizata, in momentul scanarii retinei se blocheaza cardul automat si astfel nu mai are loc tranzactia catre comerciantul respectiv.
De asemenea, pentru a putea retrage numerar de la ATM-uri, se va introduce un dispozitiv de scanare a retinei.
Pe spatele cardului se regasesc elemente comune cardurilor de debit folosite de persoanele fizice. Aceste elemente constau in :
- banda magnetica 
- un spatiu pentru semnatura posesorului
- un numar de telefon de urgenta pentru cazuri speciale (spre exemplu furt ) 
Documente necesare pentru eliberarea cardului:
- original si copie xerox dupa BI/CI a titularului;
- formular cerere pentru eliberarea unui card de debit si un contract de emitere card.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tema de Creatie. Cardul Eyes.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!