Supravegherea si Reglementarea in Marea Britanie

Cuprins referat Cum descarc?

CAP.1 Sistemul bancar britanic - istoric, caracteristici esentiale 2
CAP. 2 Supravegherea bancara in Marea Britanie 5
2.1 FSA - organism unic de supraveghere si reglementare bancara in Marea Britanie 6
2.2 Principalele avantaje ale modelului FSA 8
2.3 Argumente impotriva structurii unice de supraveghere bancara 11
CAP. 3 Reglementarea bancara britanica in contextul crizei financiare actuale 12
CAP. 4 Concluzii si perspective privind supravegherea si reglementarea in Marea Britanie 15
Bibliografie 18


Extras din referat Cum descarc?

Supravegherea si reglementarea in Marea Britanie
CAP.1 Sistemul bancar britanic - istoric, caracteristici esentiale
Banca Angliei este cea mai veche dintre toate sistemele bancare, in forma sa actuala, ce dateaza din 1694 si care opereaza in baza Legii fundamentale din 1844, care a inlocuit statutul anterior. Banca a fost fondata in primul rand pentru a strange bani pentru razboiul cu Franta. Fondatorii bancii au furnizat guvernului un imprumut de 1,200,000 GBP si dobanda a fost de 100,000 GBP pe an. In schimb, banca avea sa primeasca o carte roiala, iar imprumutul trebuia rambursat pana in 1706. Banca, desi este detinuta de actionari individuali, este totusi o institutie publica ale carei cele mai importante functii sunt directia generala si controlul pe piata monetara, administrarea finantelor publice si circulatia uniforma a capitalului.
Marea Britanie a fost prima tara care a dezvoltat servicii bancare specializate si diferentiate, care au baze extrem de moderne. La sfarsitul secolului al 17 lea, Anglia a avansat deja sper o recunoastere speciala a functiilor sale, efectuat prin administrarea bancnotelor si prin necesitatea de administrare de catre banca nationala a unei proportii din resursele tarii. Functia bancii Marii Britanii in controlarea pietelor financiare se exercita prin performanta unei afaceri bancare comerciale, avand la baza actualizarea datelor pe termen scurt, atat pentru banci, cat si pentru persoane fizice. 
In anul 1708 Carta bancii a fost reinoita cu o finantare suplimentara din partea Guvernului. Cea mai importanta consecinta a noii reglementari a fost clauza prin care se interzicea ca un grup de persoane sa fie cel mult sase. Treptat, Banca Angliei a devenit banca Guvernului si totodata banca bancherilor, ca urmare a depunerii surplusului lor prin constituirea de depozite. In timpul secolului al 18 lea, odata cu dezvoltarea bancilor private, Banca Angliei a continuat sa domine scena bancara, desi nu se astepta sa devina banca centrala pe care o stim astazi.
In anul 1890, Banca Angliei a organizat o actiune pentru a salva de la faliment Barings Bank. Acest lucru a aratat ca Banca Angliei si-a asumat responsabilitatea pentru bunastarea tarii, devenind o banca matura, precum unele dintre bancile centrale ale lumii.
In actul bancar din 1914, a fost prevazuta convertibilitatea monedei si a bancnotelor in aur, insa din anumite motive, acesta nu a fost niciodata eficient. In timp ce banca Angliei are la ora actuala unsprezece sucursale, acestea sunt mai mult din scop de convenienta, bancile engleze - bursele de valori au mult mai multe sucursale care servesc ca mediu de comunicatie cu publicul larg.
Sistemul bancar din Anglia include un numar mare, de institutii puternice, organizate pentru derularea operatiunilor comerciale obisnuite in Marea Britanie. Aceste banci si-au dezvoltat in multe cazuri un numar considerabil de alte banci, sucursale, astfel incat fiecare dintre acestea au reprezentat o punere in comun a intereselor. Fiecare dintre aceste banci are un numar considerabil de sucursale raspandite pe tot teritoriul Marii Britanii, in timp ce sediul central a fost la Londra. Banca Angliei a fost totusi inconjurata de un numar puternic de institutii comerciale. In total, au existat in Anglia probabil cam 90 de banci, ale caror sisteme aveau puncte comune ; insa, intreaga structura bancara a fost practic dominata de cateva banci cu sediul in Londra, la care s-a facut deja referinta. Banca Angliei, ca rezultat al unei bune practici si experientei acumulate, a fost titularul unei cantitati importante a rezervelor acestor tari. Banca Angliei, prin mentinerea unor rezerve solide si a lichiditatii portofoliului, s-a mentinut in pozitie constant, facand fata cererilor din partea altor banci.


Fisiere in arhiva (1):

  • Supravegherea si Reglementarea in Marea Britanie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!