Sistemul Informational Bancar

Extras din referat Cum descarc?

,,Sistemul este un ansamblu de elemente materiale sau nemateriale, format in general din echipamente, metode, tehnici, procedee, modele, personal, utilizate in interactiune prin intermediul unor procese ce asigura transformarea unor elemente de intrare in elemente de iesire prin intermediul unui mecanism specific si al unui sistem de control. Un sistem poate fi controlat printr-un alt sistem, denumit sistem de conducere/comanda sau de pilotaj. Acest sistem de conducere intra in legatura cu un sistem operant ce asigura, la randul sau. pentru domeniul financiar-bancar, transformarea unor fluxuri financiare de intrare in fluxuri financiare de iesire".
Rolul sistemului operant
La baza sistemului de conducere exista anumite obiective determinate de specificul domeniului financiar-bancar, cadrul legislativ in materie si cerintele strategice ale organismului financiar-bancar. Astfel sunt fixate obiective clare si directe pentru procesul de management, ce trebuie indeplinite prin interactiunea dintre sistemul de conducere si cel operant.
Interactiunea dintre sistemul de conducere si sistemul operant
In cadrul sistemelor financiar-bancare evoluate, intre sistemul de conducere si cel operant intervine un sistem informational, definit ca ,,un set finit de concepte, metode, tehnici, procedee, modele, instrumente si procese utilizate pentru prelucrarea informatiilor si a interactiunilor provenite de ia sistemul operant, in vederea transformarii lor in date ce pot fi furnizate sistemului de conducere, in conditii de eficienta economica acceptabila, intr-un context operational controlabil, in limitele cadrului legal financiar-bancar. in scopul realizarii functiilor organismului financiar-bancar si a atributelor conducerii acestuia (comanda, coordonarea, reglarea si controlul)". 
Datele care stau la baza sistemului informational bancar au ca suport, atat evidenta contabila, operativa si statistica proprie bancilor, cat si agentilor economici in calitate de titulari de conturi.
Sistemul informational bancar este supus unui proces continuu de imbunatatire, de perfectionare a principalelor sale laturi. In primul rand, perfectionarea sistemului sistemului informational bancar presupune ca volumul de informatii bancare sa fie redus la strictul necesar, utilitatea fiind principalul criteriu de selectie.
Sistemul informational lucreaza ca un sistem de interfata intre sistemul de conducere si cel operant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informational Bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!