Sistemul Informational Bancar

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins 
Capitolul 1
Introducere in sistemul informational bancar&2
Capitolul 2
Sistemul informational bancar (SIB).&4
2.1. Obiectivele sistemului informational bancar4
2.2. Circuitul documentelor bancare BANC POST.6
2.3. Implementarea serviciului de Internet Banking in cadrul BANC POST&.8
Capitolul 3
Instrumente de plata eficiente si circuite de plati accelerate, erinte ale modernizarii sistemelor de plati.9
Bibliografie.13


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1
Introducere in sistemul informational bancar
Pentru sporirea profitabilitatii activitatii bancare, corespunzator exigentelor ce decurg din aplicarea in practica a cerintelor mecanismului economiei de piata, este necesara cunoasterea amanuntita a proceselor si actiunilor economice, implicatiile lor de ordin financiar, atat in timpul desfasurarii acestora, cat si ulterior, dupa ce fenomenele respective s-au produs. 
Realizarea acestui deziderat presupune organizarea unui sistem informational bancar potrivit standardelor actuale, tinand seama de realizarile in acest domeniu pe plan international, care sa asigure un flux cat mai rapid si continuu de informatii.
Activitatea bancara in general, dar mai ales organizarea controlului bancar si conducerea bancilor se realizeaza in bune conditii avand ca suport activitatea decizionala. Deciziile sunt cele care stau la baza activitatii operationale .Legatura intre activitatea de decizie si cea operationala se realizeaza printr-un flux continuu de informatii in cadrul sistemului informational bancar. 
Activitatea operationala este, in fapt, activitatea specifica bancilor in relatiile cu clientii si este generata de actiunea deciziilor in concordanta cu metodologia si normele legale in vigoare. 
Calitatea activitatii bancare este influentata direct de organizarea si functionarea sistemului informational, de operativitatea, precizia si calitatea informatiilor culese, prelucrate si transmise, precum si de fundamentarea stiintifica a deciziilor. 
Sistemul informational bancar este supus unui proces continuu de imbunatatire, de perfectionare, a principalelor sale laturi. Este constituit din ansamblul mijloacelor si metodelor prin care se realizeaza colectarea, prelucrarea si transmiterea informatiilor , reprezentand o premise a unei bune organizari, atat a activitatii de conducere, coordonare si control, cat si a celei operative. 
Eficienta sistemului informational bancar este reflectata de calitatea informatiilor bancare, de starea de profitabilitate, de modul in care sunt receptate si apreciate produsele bancare de catre titularii de conturi.
Sistemul informational bancar presupune o arie larga de cuprindere, incluzand informatiile si fluxurile informationale, tehnicile de culegere, transmitere si stocare a datelor, modelele, metodele si programele de prelucrare a informatiilor.
Un rol deosebit in cadrul sistemului informational bancar revine activitatii de prelucrare electronica a informatiilor. Ca atare, informatica bancara consta in totalitatea mijloacelor si metodelor moderne utilizate in culegerea, prelucrarea si transmiterea informatiilor.
Pe linia prelucrarii electronice a informatiilor bancare, ca urmare a introducerii in practica a celor mai recente cuceriri ale stiintei si tehnicii, exista o permanenta preocupare pentru folosirea in activitatea bancara a celor mai performante echipamente electronice de calcul, accentul punandu-se pe retelele integrate de calculatoare tip PC, compatibile IBM, de mare capacitate.
Informatica bancara se manifesta atat in fundamentarea si luarea operativa a deciziilor de catre factorii decidenti, cat si in activitatea operativa, de executie. In acelasi timp, informatica bancara permite concentrarea, pastrarea si depozitarea datelor, efectuarea de calcule, prelucrarea informatiilor, realizarea de sinteze si obtinerea de variante pentru o mai buna fundamentare a deciziilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informational Bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!