Sistemul Bancar din Republica Ceha

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I. Sistemul bancar din Cehia 3
Capitolul II. Banca Nationala a Cehiei ( CNB ) 6
2.1. Istoric 6
2.2. Obiectivele si functiile Bancii Centrale a Cehiei 6
2.3. Instrumente bancare de plata 9
2.4. Caracteristicile Bancii Centrale a Cehiei 10
Capitolul III. Komercni Banka (KB) 12
3.1. Scurt istoric al activitatii bancii 12
3.2. Descrierea bancii 12
3.2.1. Servicii si produse oferite de Komercni Banka: 12
3.2.2 Evolutie si perspective: 13
3.2.3 Indicatori: 13
3.2.4. Domeniul de aplicare a activitatilor de afaceri 14
Capitlul IV. Ceska Sporitelna .16
4.1. Scurt istoric al activitatii bancii 16
4.2. Descrierea bancii 16
4.3. Evolutie si perspective 18


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I. Sistemul bancar din Cehia
Sistemul bancar este reprezentat de ansamblul coerent al diferitelor categorii de institutii financiar bancare, care functioneza intr-o tara raspunzand necesitatilor unor etape a dezvoltarii social economice.
Sistemul bancar din Republica Ceha a suferit o serie de mutatii profunde o data cu caderea regimului comunist. Reorganizarea acestuia s-a intreprins pe doua planuri:
-trecerea de la priincipile economiei centralizate la cea de piata.
-formarea unui sistem bancar de sine statator, ca uramare a scindarii Cehoslovaciei.
Sistemul bancar din Cehia cuprinde:
-cadrul institutional- format din banca centrala(cu rol de coordonare si supraveghere),banci comerciale si alte institutii financiare asimilate acestora;
-cadrul juridic- format din ansamblul reglementarilor care guverneaza activitatea bancara.
In evolutia sa, sistemul bancar parcurge faza de specializare si sectorizare.
Specializarea reprezinta limitarea productie la anumite produse sau, la producerea unei game restranse de produse (din punct de vedere al persoanelor economice).
Sectorizarea poate fi definita, ca fiind un tip aparte de specializare ce consta in orientarea activitatii bancare spre anumite domenii de activitate economic (sectoare ale economiei nationale).
In acest context, specializarea bancara poate fi privita ca fiind orientarea activitatii diferitelor banci doar spre anumite servicii, operatiuni, produse bancare.
Fig.1 Principalele componente ale sistemului bancar
Intr-o economie de piata, sistemul bancar indeplineste functia de atragere si concentrare a economiilor societatii si de canalizare a acestora, printr-un proces obiectiv si impartial de alocare a creditului, catre cele mai eficiente investitii. In indeplinirea acestei prime functii, bancile, ca verigi de baza ale sistemului, urmaresc modul in care debitorii utilizeaza resursele imprumutate. Bancile asigura si faciliteaza efectuarea platilor, ofera servicii de gestionare a riscului si reprezinta principalul canal de transmisie in implementarea politicii monetare. Prin activitea de colectare de resurse financiare, concomitent cu plasarea lor pe piata prin intermediul creditelor, a operatiunilor de scont si a altor operatiuni pe piata financiara, bancile indeplinesc rolul de intermediari intre detinatorii de capitaluri si utilizatorii acestora.
In vederea realizarii obectivelor finale, banca centrala urmareste stabilirea valorii interne si externe a monedei nationale, concomitent cu punerea la dispozitia economie nationale a cantitatii optime de moneda, necesara cresteri economice. Sistemul bancar, transformand resursele pe care mediul economic i le pune la dispozitie, se constituie subsistem al macrosistemului economic-social.
Sistemul bancar este un sistem deschis si se afla intr-o continua interactiune cu mediul economic. Astfel, au aparut doua sisteme bancare distincte, cu banci centrale diferite:
o Sistem bancar ceh.
o Sistem bancar slovac.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Bancar din Republica Ceha.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!