Sistemul bancar

Extras din referat Cum descarc?

EVOLUTIA SISTEMULUI BANCAR
'' Istoria sistemului bancar isi gaseste originile in trecutul indepartat, existand marturii foarte vechi ce atesta practica unor activitati care, intr-o forma mai mult sau mai putin evoluata, se pot constitui ca primii pasi pe taramuri bancare.
Exista diferite pareri cu privire la originea bancilor. Unii cercetatori apreciaza ca primii bancheri au fost cei ce efectuau schimbul de bani, moment asociat aparitiei si circulatiei monedei metalice.
Dupa alti cercetatori, notiunea de banca este asociata momentului in care un grup de persoane a avut ideea sa primeasca disponibilitati banesti, sub forma de depuneri de la cei ce doreau sa faca economii si in baza acestor depozite, sa ofere imprumuturi celor care aveau nevoie de fonduri suplimentare.
Primele dovezi ale unei activitati bancare se regasesc in Orientul Apropiat si Egiptul Antic. In acea perioada, templele erau deopotriva, loc de rugaciune si loc de pastrare a banilor si tezaurelor. Au fost descoperite marturii scrise privind activitatea de depuneri si imprumuturi efectuate de temple. Increderea pe care o inspirau templele favoriza intermedierea monetara, asemanator bancilor de mai tarziu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!