ShopCard - Un Nou Produs Bancar

Extras din referat Cum descarc?

Descrierea produsului
ShopCard+ se doreste a fi un serviciu auxiliar cardurilor de debit/credit menit sa ajute utilizatorul la o utilizare cat mai eficienta a fondurilor sale destinate cumparaturilor. Acesta este un serviciu optional oferit de catre banca posesorilor de carduri, prin care utilizatorul cardului este informat de preturi mai bune la produsele achizitionate frecvent de catre acesta.
Cum functioneaza ShopCard+?
In primul rand, banca trebuie sa creeze impreuna cu negociantii o baza de date care sa cuprinda produse si costurile aferente. Cea mai usoara modalitate este o monitorizare anonima a platilor cu cardurile la magazine.
De exemplu:
- Clientul X achita cu cardul in magazinul Y cumparaturile sale. Banca retine in baza de date numele produselor, costurile aferente, precum si locatia P.O.S.-ului. 
- Un alt client, Z, cumpara frecvent brodusele A si B, pe care le achita cu cardul.
- Serverul bancii detecteaza preturi mai bune pentru produsele A si B in alte locuri in care posesori de ShopCard+ au facut cumparaturi.
- La urmatoarea vizita la un bancomat sau multimat a clientului Z, acesta are o noua optiune in meniu  Preturi mai bune. Accesand aceasta optiune, bancomatul sau multimatul ii va afisa preturile mai bune ale produselor A si B in 5 magazine din aria sa de cumparaturi (stabilita prin memorarea locatiilor P.O.S.-urilor folosite).
Baza de date a produselor va fi in continua actualizare.
Personalizare
Clientul isi poate defini singur aria de cumparaturi direct de la multimat (ING SelfBank) utilizand o harta interactiva a orasului/oraselor in care isi face cumparaturile.
Clientul are la dispozitie un motor de cautare in care poate gasi cel mai bun pret pentru un anume produs pe care intentioneaza sa il cumpere, dar care nu este inclus in cumparaturile sale frecvente.
Clientul poate afla aceste preturi mai bune la produse si prin serviciile de Internet Banking sau Mobile Banking oferite de catre banca.
Implementare
In teorie, costurile de implementare ar trebui sa fie reduse, putandu-se folosi reteaua de bancomate existenta. Un avantaj l-ar constitui adoptarea de catre banca a cardurilor cu cip electronic de stocare a informatiilor, aceasta optiune reducand cantitatea de comunicare dintre banca si comercianti, cardul putand sa retina produsele si preturile pentru ca apoi sa le transmita la baza de date a bancii la urmatoarea introducere intr-un bancomat.
Avantaje client
Cumparatori:
- cumparatorii vor avea posibilitatea sa economiseasca bani si sa isi planifice cumparaturile viitoare
Comercianti:
- clientii vor fi mai deschisi in utilizarea cardurilor la cumparaturi, asociind utilizarea lor cu preturi mai mici, astfel reducandu-se cantitatea de bani lichizi cu care ar trebui sa lucreze comerciantii


Fisiere in arhiva (1):

  • ShopCard - Un Nou Produs Bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!