Resursele bancare atrase prin valorile mobiliare

Extras din referat Cum descarc?

Legislatia:
Regulament cu privire la conditiile, modul de emisiune si circulatie a certificatelor bancare de depozit si a cambiilor bancare, aprobat prin hotarirea Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Moldovei nr.94 din 31.03.2005, (Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr.67-68/248 din 06.05.2005), cu modificarile si completarile ulterioare Legea privind societatile pe actiuni N 1134-XIII, 2 aprilie 1997(Monitorul Oficial N 38-39, 12 iunie 1997)
Emisiunea certificatelor de depozit si de economii.
Certificatul de depozit reprezinta o adeverinta scrisa a bancii privind depunerea mijloacelor banesti care acorda dreptul posesorului ei sa-si incaseze suma indicata in certificat plus o dobanda dupa un termen de scadenta mentionat. Certificatul de depozit in comparatie cu contractul de depozit are lichiditate datorita caracteristicilor specifice pentru VMS:
-  Formalism -  totalitatea drepturilor pe care le acorda VMS sunt incorporate in denumirea ei. Spre exemplu: certificatul de depozit incorporeaza dreptul la rambursabilitate, scadenta si incasare de dobanda.
-  Caracter autonom -  toate drepturile pot fi exercitate de detinatorul VMS neconditionat de alti detinatori.
-  Caracter negociabil -  HV pot fi cumparate si vindute pe piata de la emisiune si pina la scadenta lor.
Exista certificate de depozit de 2 feluri:
Diferenta dintre depozit si certificat de depozit:
depozit certificat de depozit
1. contract individual 1. standardizat (valoarea, termenul, RD)
2. RD necesita detinerea pina la scadenta, in caz de ridicare a banilor pina la scadenta deponentul risca sa piarda RD 2. poate fi vindut pina la scadenta, RD nu se modifica si nu se pierde
Procurarea de resurse bancare pe termen lung prin emisiunea de obligatiuni .
Obligatiunile sunt instrumente financiare de credit, pe t. lung, emise de catre societati comerciale, organe ale administratiei publice centrale sau locale, guverne. Obligatiunile sunt valori mobiliare ce atesta existenta unei creante a detinatorului asupra emitentului, respectiva creanta fiind rezultata in urma unui imprumut lansat pe piata de catre un emitent, care isi asuma obligatia de a plati o anumita dobanda si de a rascumpara titlul emis la o data ulterioara stabilita.
Obligatiunile sunt considerate a fi instrumente financiare cu venit fix, deoarece ele constituie o modalitate de plasament ce va permite obtinerea unor randamente direct dependente du nivelul ratei dobanzii de referinta.
Principalele caracteristici ale unei obligatiuni sunt:
-  este un instrument financiar negociabil;
-  exprima existenta unei creante a detinatorului asupra patrimoniului emitentului;
-  exprima calitatea de debitor a emitentului fata de detinatorul obligatiunii, care a pus la dispozitia respectivului emitent resursele sale financiare disponibile


Fisiere in arhiva (1):

  • Resursele bancare atrase prin valorile mobiliare.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!