Relaxarea Creditelor - Persoane Fizice din Cadrul Bancii Transilvania

Cuprins referat Cum descarc?

STRUCTURA:
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1
1.1.Scurt istoric al B.T.. 4
1.2.Produse B.T. oferite clientilor persoane fizice 8
CAPITOLUL 2
2.1.Evolutia Bancii Transilvania in anul 2006-2007 25
2.2. Noile norme privind creditarea persoanelor fizice acreditate de BNR 31
CAPITOLUL 3 
Studiu de caz 32


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de dizertatie se numeste ,,Relaxarea creditelor persoane fizice din cadrul Banci Transilvania".
Prin aceasta lucrare doresc sa pun in evidenta modul in care se desfasoara, in principal, activitatea Bancii Transilvania pe piata romaneasca, prin toate aspectele sale, de la istoricul sistemului bancar si pana la activitatea si serviciile Bancii Transilvania. 
Astfel in primul capitol se prezinta o parte introductiva care cuprinde evolutia Banci Transilvania de la origini si pana in prezent si o prezentare a produselor oferite persoanelor fizice.
In cel de-al doilea capitol am avut in vedere o imagine de ansamblu asupra evolutiei Bancii Transilvania in 2006-2007 si noile politici de creditare acrediate de BNR.
Cel de-al treilea capitol se va axa pe o prezentare a Bancii Transilvania de la momentul intoduceri noilor politici de creditare in comparatie cu cele vechi cum au influentat acestea piata bancara printr un raiting bancar.Se va face si o scurta prezentare a principalelor riscuri bancare in activitatea Bancii Transilvania. In acest capitol se vor face si propuneri privind imbunatatirea serviciilor Bancii Transilvania.
Concluziile si propunerile privind imbunatatirea serviciilor Bancii Transilvania se gasesc in finalul lucrarii .
Capitolul 1
1.1 Scurt istoric al BT
Povestea de succes a bancii a inceput in Cluj-Napoca, acum aproape 14 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o banca locala, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa, in Cluj si, ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul I.M.M. si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail.
In februarie 1994, Banca a devenit operationala prin deschiderea primei sucursale in Cluj-Napoca. Activitatea Bancii includea la acel moment oferirea de produse si servicii bancare precum operatiuni cu conturi curente, operatiuni cu numerar, depozite, credite, operatiuni de scont, acceptarea de efecte de comert, plasamente, subscrieri, gestionarea de portofolii de valori mobiliare, consultanta bancara, negocierea contractelor de asigurare/reasigurare cu firme de asigurare, decontarea de valori mobiliare si operatiuni de depozitare si custodie pentru organisme de plasament colectiv in valori mobiliare. In conformitate cu art. 6 al Actului Constitutiv, obiectul de activitate al Bancii este "6612 alte activitati de intermediere monetara".
Odata cu diversificarea produselor bancare si a serviciilor oferite, Banca Transilvania si-a dezvoltat reteaua teritoriala in Romania, incepand cu 3 unitati in 1994 si avand in prezent peste 420 de unitati in intreaga tara.
In octombrie 1997, banca a devenit prima banca romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti. In 2003, banca a infiintat un grup financiar, in scopul oferirii de produse financiare integrate. Grupul financiar include urmatoarele subsidiare: BT Asigurari Transilvania S.A., BT Leasing Transilvania S.A, BT Investments S.R.L, BT Securities S.A, BT Direct S.R.L si BT Building S.R.L.
Banca functioneaza in conformitate cu Legea Societatilor Comerciale, Legea Bancara, Legea pietei de capital, cat si cu alte legi, norme si reglementari relevante.Relaxarea creditelor prin aplicarea noilor norme reglementate de catre BNR este conceputa in aceasta lucrare prin punerea in comparatie intre vechile norme si noile norme care conduc la un grad de inagatorare mai mare, fexibilitate veniturilor acceptate da catre banca, cresterea perioadei de creditare voi analiza acestea printr un raiting bancar si voi scoate in evidenta avantajele si dezavantajele normelor noi.
figura nr.1
Mai jos sunt prezentate aspectele principale ale istoriei si dezvoltarii Bancii:
Anul Evenimentul
1993 Banca este infiintata in Cluj-Napoca;
1994 Banca devine operationala;
1995 Are loc prima majorare de capital, la 20,3 miliarde lei;
Sunt deschise trei sucursale noi, o agentie si un punct de schimb valutar;
1996 Sunt deschise sapte sucursale noi si doua agenti;
Banca introduce creditele pentru persoane fizice;
Se introduce experimental Serviciul ,,Voice Teller";
1997 Capitalul social este majorat la 26,3 miliarde lei;
Sunt deschise cinci noi sucursale si o noua agentie;
Devine prima societate bancara cotata la Bursa de Valori Bucuresti;
Primeste premiul revistei Piata Financiara pentru ,,Cel mai bun produs bancar al 
anului 1997" pentru Serviciul ,,Voice Teller";
1997 Au loc doua majorari succesive de capital la 39,1 miliarde lei si respectiv 50 miliarde lei;
Este cotata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti;
Devine membru VISA si Europay;
Incepe procesul de implementare a unui sistem de plati prin carduri;
1999 Extindere retelei teritoriale continua si in acest an;
Capitalul social al banci ajunge la valoarea de 100 miliarde lei;
La data de 17 decembrie este semnat primul contract cu BERD cu privire la Programul de Finantare Externa a I.M.M.- urilor;
2000 Capitalul social se majoreaza la 173,696 miliarde lei;
Banca Transilvania primeste premiul << Cea mai buna banca pentru I.M.M.-uri >>, acordat de catre Bucharest Business Week;
Este decernat premiul <<Bancherul anului presedintelui Bancii Transilvania >> de catre revista Piata Financiara;
2001 AGA aproba intrarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare ca actionar semnificativ detinand 15% din capitalul social majorat al bancii;
Se semneaza acordul privind intrarea BERD ca actionar semnificativ al Bancii Transilvania concomitent cu majorarea capitalului social la 396.160 miliarde lei;
Desemnata in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oskar Capital - ,,Banca Anului 2001";
2002 Numirea lui Robert C. Rekkers in functia de Director General;
Implementarea unei noi strategii., a unui nou sistem de management, cu noi directi de actiune;
Capitalul social se majoreaza la 696,985 miliarde lei si apoi la 713,089 miliarde lei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relaxarea Creditelor - Persoane Fizice din Cadrul Bancii Transilvania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!