Reglementarile Bancare din Zimbabwe

Extras din referat Cum descarc?

Reserve Bank of Zimbabwe este banca centrala a natiunii africane din Zimbabwe. Banca a fost infiintata in martie 1956 si a continuat sa functioneze, si sa creasca in ceea ce priveste competentele si personalul datorita unor modificari la suveranitatea si structura guvernamentala din Zimbabwe. Cladirea in care isi desfasoara activitatea in prezent banca, a fost deschisa oficial de presedintele Robert Mugabe la data de 31 mai 1996. 
Reserve Bank of Zimbabwe prevede un consiliu de administratie si un guvernator. Guvernatorul, asistat de trei directori, este responsabil pentru functionarea si administrarea de zi cu zi a activitatii bancii. Guvernatorul actual este Gideon Gono. Guvernatorul si cei trei delegati sunt numiti de catre presedinte pentru un mandat de cinci ani. Guvernatorul, de asemenea, serveste ca presedinte al consiliului de administratie.
Cel mai important rol al Reserve Bank of Zimbabwe este acela de a crea si de a adopta politica monetara. Ca singur emitent de bancnote si monede in Zimbabwe, aceasta regleaza cantitatea de moneda in circulatie. In plus, Reserve Bank este responsabila de rezervele tarii, joaca un rol consultativ pentru guvern si ofera servicii bancare de zi cu zi acestuia.
Reserve Bank of Zimbabwe functioneaza in conformitate cu dispozitiile legii din 1964. Viziunea bancii este de a asigura progresul economiei din Zimbabwe. 
Obiectivul fundamental al bancii este de a mentine stabilitatea interna si externa a monedei Zimbabwe, iar pe langa acesta banca urmareste si indeplinirea urmatoarelor obiective:
- Formularea si punerea in aplicare a politicii monetare in scopul asigurarii unui nivel scazut dar stabil al inflatiei;
- Mentinerea unui sistem bancar stabil in tara;
- Gestionarea si detinerea rezervelor de aur;
- Detinerea calitatii de emitent unic de moneda de circulatie, in tara;
- Detinerea calitatii de bancher al guvernului;
- Consilierea guvernului pe probleme economice si financiare. 
In realizarea obiectivelor de mai sus, Banca Centrala din Zimbabwe se angajeaza sa ofere sprijin sistemului bancar si sa il controleze printr-un sistem de informatii adecvate si prin dezvoltarea unui personal competent si calificat.
Legea privind statutul bancii Centrale din Zimbabwe este pusa in vigoare de catre Guvernul Zimbabwe in cadrul legislatiei:"An act to authorize the establishment of the central bank of Zimbabwe" (Act prin care se autorizeaza infiintarea Bancii centrale din Zimbabwe) 
Functii ale Reserve Bank of Zimbabwe:
- reglementarea structurii monetare din Zimbabwe;
- mentinerea stabilitatii monedei din Zimbabwe, dolarul Zimbabwe;
- asigurarea lichiditatii;
- acordarea de credite institutiilor financiar-bancare pe o baza discretionara;
- administrarea institutiile financiare nou infiintate si reglementarea activitatilor bancare;
- reglementarea institutiile financiar-bancare si nebancare;
- desfasurarea operatiunilor de schimb valutar.
Reglementari bancare din Zimbabwe:
- Legea nr. RZB/20 din 08/2000 privind adecvarea capitalului - conform dispozitiilor din sectiunea 15 din Actul Institutiilor Financiare din 1999 (FIA), Banca Centrala din Zimbabwe emite reglementari cu privire la marimea capitalului si indeplinirea cerintelor obligatorii pentru toate bancile licentiate ; 
- Legea nr. RZB22 din 03/2000 privind lichiditatea bancilor licentiate - conform cu dispozitiile din sectiunile 17 si 18 din Actul Institutiilor Financiare din 1999 (FIA), bancile licentiate sunt obligate sa pastreze lichiditati suficiente pentru a satisface fluxul de numerar ;
- Legea nr. RZB/003/2010 privind creditarea - Scopul prezentului regulament este de a oferi cadrul legal si de reglementare pentru infiintarea si functionarea unui birou de referinta de credit ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Reglementarile Bancare din Zimbabwe.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!