Recenzie - Durabilitatea TQM - Cum aa-i Pastrezi Avantajele de-a Lungul Modificarilor de Transformare (Mohamed Zairi)

Extras din referat Cum descarc?

In aceasta lucrare,Mohamed Zairi se concentraza asupra modalitatilor de stabilire a durabilitatii managementului calitatii totale(TQM) prin analiza,documentata anterior,a 20 de companii din Statele Unite ale Americii,Europa si Marea Britanie cunoscute a fi printre primele care au creat si dezvoltat acest termen dar si a altor organizatii care au obtinut rezultate excelente si detin standarde ale performantei competitive de lunga durata.Aceste companii sunt castigatoare si finaliste ale unor cunoscute premii(The Malcolm Baldrige National Quality Award si The European and British Quality Award),laudandu-se cu realizarea de a fi implementat cultura TQM in managementul de zi cu zi. 
Analiza demostreaza faptul ca Total Quality Management a cunoscut diferite interpretari de-a lungul timpului aparute datorita modificarilor de transformare si totusi acesta s-a pastrat,dezvoltandu-se de fiecare data.
Scopul acestei lucrari este gasirea unei definitii comune si acceptabile data durabilitatii,termen caruia i-a fost echivalat principiul excelentei. 
Lucrarea este structurata in 6 parti :
1. Notiunea de durabilitate
2. Metodologia de cercetare adoptata
3. Modificari de transformare si diferite orientari in TQM
4. Standardele factorilor critici ai TQM
5. Crearea si mentinerea culturii calitatii
6. Crearea unui avantaj competitiv printr-un accent pus pe masuri.
In prima parte a lucrarii se incearca definirea durabilitatea pornind de la termenul de dezvoltare durabila explicat de diferiti academicieni si ajungand la termenul de performanta durabila.Astfel,aflam ca durabilitatea reprezinta abilitatea organizatiilor de a se adapta la modificarile mediului de afaceri pentru a-si satisface nevoile prezentului fara a compromite posibilitatea de a fi satisfacute nevoile viitoare.Aceasta definitie a durabilitatii presupune ca fiecare companie sa incerce sa-si mentina competitivitatea si sa devina performanta.De aceea,comportamentul organizatiilor, prin stabilirea unor viziuni si misiuni ce antreneaza intregul personal, face ca performanta sa fie durabila.
Partea a doua mentioneaza 4 ipoteze desprinse din cercetarea facuta asupra celor 20 de companii urmand ca dupa testarea rezultatelor obtinute sa se faca o trecere in revista la nivel global a acestora .Acele ipoteze sunt:
o Durabilitatea TQM depinde de o serie de transformari care reflecta capacitate competitiva,maturitate,orientare spre client,consistenta
o Fiecare etapa a transformarii contine anumiti factori critici ai succesului ce ajuta la propulsarea companiilor spre performanta si competitivitate
o Pentru a garanta un climat durabil al TQM este nevoie de o cultura a calitatii formata prin invatare si imbunatatire
o Avantajele competitive sunt stabilite prin accentul pus pe anumite masuri luate,folosindu-se perspectiva detinatorului de riscuri si abordarea in balanta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie - Durabilitatea TQM - Cum aa-i Pastrezi Avantajele de-a Lungul Modificarilor de Transformare (Mohamed Zairi).doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!