Proiect la Piata Produselor si Serviciilor Bancare - Cardul International pentru Plata Facturilor Payment Card - Produs Inovativ

Extras din referat Cum descarc?

Descrierea produsului: 
Cardul international pentru plata facturilor PAYMENT CARD este un instrument electronic de plata cu utilizare internationala, fiind emis sub sigla Visa/MasterCard. 
Acest produs se adreseaza persoanelor fizice de nationalitate romana, dar care lucreaza in strainatate in baza unui contract de munca. Diferenta dintre un card obisnuit pentru plata facturilor si cardul international pentru plata facturilor PAYMENT CARD consta in faptul ca prin intermediul acestuia romanii care lucreaza in strainatate isi pot achita facturile din tara fara a fi nevoiti sa vina in tara. 
Este un card de debit, adresat persoanelor fizice emis in euro, dar putand achita cu ajutorul sau facturile in RON, deaorece schimbul valutar se face in mod automat de catre banca.
Este un produs de plati realizat pentru a preintampina eventualele probleme cu care se confrunta romanii plecati in strainatate in ceea ce priveste plata facturilor, evitandu-se astfel restantele la plata utilitatilor, riscul valutar si oferind astfel un plus de siguranta.
Piata tinta:
Cardul international pentru plata facturilor PAYMENT CARD se adreseaza persoanelor fizice de origine romana, care lucreaza in strainatate in baza unui contract de munca si care se incadreaza in categoria celor cu venituri medii spre mari. Clientii vizati trebuie sa aiba cunostinte de limba engleza, deoarece tranzactiile se vor realiza in engleza.
Emiterea cardului:
Cardul international pentru plata facturilor PAYMENT CARD poate fi obtinut relativ usor daca se respecta si se indeplinesc conditiile impuse de banca.
Pentru a-l putea obtine solicitantul trebuie sa mearga la sediul bancii unde trebuie sa completeze o cerere conform careia doreste sa deschida un cont pe numele sau, cont care va avea atasat un card, care va trebui alimentat lunar si cu ajutorul caruia se vor face platile. Pe langa aceasta cerere solicitantii trebuie sa mai aduca:
- o adeverinta de salariat
- o copie dupa cartea de identitate.
Cardul reprezinta proprietatea bancii si poate fi utilizat numai de catre posesorul cardului, cardul nefiind transmisibil.
In maxim sapte zile lucratoare solicitantul va fi anuntat telefonic cand poate veni sa-si ridice cardul si sa primeasca codul PIN. Cardul se inmaneaza personal posesorului, in conditii de securitate. 
In cazul in care cardul nu este livrat in mod corespunzator posesorul trebuie sa emita o notificare bancii in cel mult 24 de ore de la primirea acestuia.
PIN-ul poate fi obtinut prin apelarea oricarui numar de telefon mentionat pe verso-ul cardului. In situatii exceptionale, PIN-ul va fi transmis in scris prin curier. Dupa solicitarea si aflarea PIN-ului, posesorul cardului trebuie sa il memoreze, deoarece pentru siguranta daca va introduce de trei ori PIN-ul gresit cardul va fi blocat. Este recomandabil ca posesorul cardului sa modifice PIN-ul la prima utilizare a cardului.
Mod de utilizare:
Cardul poate fi utilizat numai de posesor. Numarul si termenul de valabilitate sunt mentionate pe card, acesta putand fi folosit numai pana la data expirarii, adica pana in ultima zi a lunii care figureaza pe card. 
Daca posesorul cardului nu notifica bancii rezilierea acestui contract cu cel putin 45 de zile inainte de data expirarii cardului, banca poate emite un nou card. Pentru siguranta banca isi va consulta clientul cu privire la acesta problema, anuntandu-i prin e-mail data expirarii cardului sau cu 30 de zile inainte.
Procedura de plata presupune parcurgerea urmatorilor pasi:
- introduceti cardul in ATM - fiind un card Visa/MasterCard acesta poate fi utilizat la orice ATM care are sigla Visa/MasterCard;
- selectati limba engleza - fiind un card international si fiind utilizat de la orice ATM pentru a preintampina eventualele probleme s-a convenit ca limba utlizata sa fie engleza; 
- introduceti PIN-ul; 
- selectati Payment - Invoice; 
- selectati tipul cardului (debit, credit) pe care il utilizati la plata facturii; 
- selectati furnizorul de utilitati sau optati pentru transfer fonduri; 
- tastati contul furnizorului de servicii si suma pe care o aveti de platit; 
- confirmati corectitudinea sumei si a furnizorului/transferului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect la Piata Produselor si Serviciilor Bancare - Cardul International pentru Plata Facturilor Payment Card - Produs Inovativ.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!