Prioritati Strategice ale unei Banci in Romania

Extras din referat Cum descarc?

Conducerea cu succes a unei banci este o sarcina deosebit de pretentioasa mai ales intr-o tara care nu are o piata specifica matura fiind in perioada de tranzitie, dar care poseda destule banci concurente puternice, unele de stat, iar altele straine.
Se remarca o serie de conditii actuale in care trebuie sa evolueze o banca in tara noastra:
- Politica monetara severa si restrictiva;
- Continuitatea reformei sistemului financiar prin reglementari specifice adaptarii la economia de piata, menite sa asigure: 1) controlul riguros al masei monetare si al dobanzilor de refinantare, in scopul reducerii nivelului inflatiei; 2) mentinerea ratelor real pozitive ale dobanzilor si reducerea marjei de dobanda; 3) stabilizarea cursului de schimb; 4)consolidatrea rezervelor valutare; 5) consolidarea provizioanelor de risc; 6) dezvoltarea operatiunilor pe piata valutara interbancara; 7) reglementarea imozitzriiprovizioanalor; 8) sistemul de impunere al veniturilor.
Elementele care pot determina in viitor activitatea bancilor din tara noastra ar putea fi:
- Continuarea blocajului economic si financiar;
- Cresterea calitatii serviciilor prestate si educarea populatiei;
- Resurse financiare suplimentare in vederea creditarii activitatilor productive, a restructurarii si a relansarii procesului investitional, inclusiv in zonele libere;
- Stimularea atragerii in sistemul bancar aeconomiilor agentilor economicisi ai populatiei;
- Modernizarea sistemului de plati, prin generalizarea folosirii efectelor de comert;
- Intensificarea operatiunilor pe piata de capital;
- Crearea si dezvoltarea de institutii financiare specializate pentru activitati de leasing, brokeraj, asigurari,investmentbanking, fonduri de investitii,fonduri de pensii, etc.
- Adaptarea normelor de contabilitate romanesti la standardele internationale;
- Accelerarea procesului de integrare economica a Romaniei in structurile economice europene;
- Cresterea accelerata a concurentei in sistemul bancar;
- Evolutia ratei inflatiei si deprecierea continua a monedei nationale in raport cu valutele straine;
- Imbunatatirea legislatiei in domeniul financiar-bancar si a normelor emise de BNR.
- Continuarea dezvoltarii unor mecanisme specifice economiei de piata;
- Perfectionarea cadrului legislativ adecvat acestor mecanisme;
- Depasirea crizei economice si inceperea relansarii cresterii economice;
- Continuarea si intensificarea procesului de privatizare reala cu accent pe latura calitativa a acestuia (investitori strategici);
- Promovarea unor politici financiare si structurale destinate reducerii inflatiei, cresterii volumului anual al investitiilor straine directe si diminuarii progresive a deficitului balantei de plati comerciale;
- Accelerarea procesului de integrare economica in structurile europene.
In aceste conditii, activitatea unei banci in tara noastra se va inscrie pe un curs normal de mentinere a pozitiei castigate pana in prezent, si de diversificare a serviciilor oferite (introducerea posibilitatii de plata si cu carduri din retelele straine Eurocard/Mastercard/Visa, acceptarea tranzactiilor economice la comercianti si incheierea unor conventii cu alte banci pentru emiterea de Affiliate Cards) pentru cresterea continua a competitivitatii pe piata financiara in dezvoltare.
O banca poate sa actoneze si pe piata de capital, care in ultima perioada a dat semne de maturizare, nu numai ca un simplu jucator la bursa ci si prin intermedierea tranzactiilor ca o societate de valori mobiliare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prioritati Strategice ale unei Banci in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!