Piata Financiara - Masuri de Promovare Moderne in Randul Publicului Investitor

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
PSIHOLOGIA INVESTITORULUI - O REALITATE A PROGRESULUI INVESTITIONAL
In zilele noastre exista o multitudine de societati, produse si servicii financiare pe piata. Achizitionarea unor titluri de valoare in mod individual poate fi conditionata din punct de vedere al mentalitatii investitorului, de cunoasterea activitatii companiei in cauza. 
Multe studii empirice au aratat ca de multe ori in practica, investitorii tind sa actioneze mai degraba irational. Acest comportament face obiectul de studiu al celei mai noi orientari in teoria financiara, respectiv scoala financiara psihologica si comportamentala. Aceasta scoala incearca sa gaseasca raspuns la intrebarile: Au intr-adevar investitorii individuali aversiune fata de risc? Ce ii determina pe investitori sa se comporte irational in procesul de investitie?
Investitorii tind sa aloce in mod gresit capitalul lor. Investitorii individuali ar accepta mai degraba o probabilitate mare a unei pierderi mici (ca de exemplu intr-o loterie) decat o sansa redusa a unei pierderi mari a unei investitii in actiuni cu toate ca datele arata ca pe termen lung actiunile ofera randamenete mult mai atractive. Profesorul John Campbell afirma ca, daca luam in considerare gandirea traditionala despre procesul investitional, "investitorii ar trebui sa isi investeasca toata avutia in actiuni si sa imprumute considerabil pentru a investi mai mult. Totusi putini actioneaza astfel." 
In acest caz specialistii si-au pus o alta intrebare: Sunt actiunile mai riscante decat loteria?


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Financiara - Masuri de Promovare Moderne in Randul Publicului Investitor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!