Particularitățile creditul de nevoi personale - comparație a trei bănci

Extras din referat Cum descarc?

Pentru a-si finanta activitatea intr-o perioada de timp, majoritatea indivizilor recurg la cea mai la indemana metoda si anume contractarea de credite de la banci. In cadrul sistemului bancar din Romania regasim patru tipuri de credite ( consum, nevoi personale, imobiliare,ipotecare) dintre care cel mai popular in randul cetatenilor este creditul de nevoi personale. Acesta popularitate rezida din facptul ca este creditul in care nu trebuie specificata destinatia, adica banca nu urmareste locul sau modul in care se utilizeaza suma impumutata. 
Pentru a intelege mai bine cum functioneaza acest timp de credit vom analiza practic oferta a trei banci din Romania si anume Banca Transilvania, Raiffeisen Banck si Banca Comerciala Romana.
Banca Transilvania ofera clientilor sai doua tipuri de credite de nevoi personale si anume Practic BT si Solutia BT. Daca vorbim despre Practic BT acesta este un credit la care pot avea acces doar cetatenii Romaniei, cu domiciliu stabil cu varste care sa fie mai mari de 18 ani si mai mici decat 65, in ceea ce priveste veniturile aceste sunt variate dar in acelasi timp ei nu trebuie sa inregistreze plate restante la creditele inregistrate in numele sau. Ca si documente ce trebuiesc prezentate functionarilor bancii regasim : Acte ce atesta venitul, cartea de identitate,cerere de credit,acord de consultare a Biroului de Credit si a Centralei Riscului de Credit. In ceea ce priveste dobanda aceasta este in cuantum de ROBOR 6M +7.75pp, daca iti incasezi salariul intr-un cont deschis la banca sau ROBOR 6M+8.75pp. Suma creditului trebuie sa depaseasca 5000 de lei si trebuie rambursat intr-o perioada de maxim 5 ani si nu mai devreme de 2 luni. 
Cea de-a doua oferta bancara pe acest tip de credit este denumit Solutia BT si reprezinta creditul de nevoi personale cu ipoteca. Se deosebeste de primul prin faptul ca suma contractata poate fi mult mai mare, dar trebuie garantata cu un bun, iar suma maxima obtinuta poate reprezenta 90% din valoarea bunului pus la dispozitia bancii ca si ipoteca. Ca si documente suplimentare regasim actele de proprietate ale imobilului . 
Raiffeisen Bank ofera si ea la randul ei doua tipuri de credite de nevoi personale si anume Flexi Credit si . Vorbind despre Flexi Credit putem spune ca este un credit a carui valoare se situeaza intre 5000 si 15 000 lei, avand un termen de rambursare cuprins intre 6 luni si 5 ani. Dobanda se situeaza la valoarea de 9.55% ( dobanda fixa) si ROBOR 6M +6.8 pp (dobanda variabila). Pentru a putea contracta acest tip de credit trebuie sa ai o varsta cuprinsa intre 21 si 65 de ani, un venit mai mare de 1200 ron si sa prezinti la agentia bancii cartea de identitate, adeverinta de venit, cerere de credit si acord de consultare a Biroului de Credit si a Centralei Riscului de Credit.
Raportandu-ne la Flexi Credit Plus, putem spune ,ca si particularitate fata de creditul de mai sus, ca valoarea contractata se regaseste in inervalul 23.300 lei si 932.000 lei, se constituie o ipoteca in favoare bancii. Ia dobanda se situeaza la valoarea de 7, 15 % .In acelasi tip persoana care contracteaza creditul trebuie sa aibe la locul de munca o vechime mai mare de 3 ani si sa ateste bancii cu un documet ca imobilul ce va fi ipotecat este in proprietatea acestuia.
Banca Comerciala Romana, ofera doar un tip de credit de nevoi persoanele, acesta numindu-se Divers BCR. Creditul se acorda in RON persoanelor majore rezidente pe o perioada de maxim 5 ani. Suma acordata se situeaza in intervalul 3.000-44.000 RON, exceptia intalnindu-se la clientii banci care pot sa beneficieze de o suma maxima de 88.000 RON. Dobanda perceputa la acest tip de credit este de 10,49 %.
Pentru a identifica principalele diferente intre cele trei banci am structurat principalele criterii in ceea ce priveste contractarea unui credit de nevoi personale:
Dupa cum se poate observa cele trei banci din Romania, desi ofera in principiu acelasi produs bancar si anume creditul de nevoi persoanele, ele distribuie diferit acest tip de produs publicului larg. 
In ceea ce priveste documentele ce trebuiesc prezentate bancii de catre clienti, regasim deosebiri doar in ceea ce priveste existenta unui venit minim, care este cerut de Raiffeisen Bank, in timp ce celelalte doua bancii nu tin cont de marime.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitatile creditul de nevoi personale - comparatie a trei banci.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!