OTP Bank

Extras din referat Cum descarc?

Istoric
OTP Bank Romania este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in tari precum Ungaria, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia si Romania. Prezenta din 2005 pe piata bancara din Romania, OTP Bank si-a propus sa devina o banca universala puternica, care sa ofere servicii complete pentru clienti persoane fizice si companii. Obiectivul declarat, inca de la cumpararea in 2004 a RoBank, a fost acela de a atinge pe termen mediu o cota de piata de 4-5%. In toate actiunile pe care le-a intreprins de-a lungul celor peste trei ani de cand este prezenta pe piata locala, OTP Bank Romania si-a construit, prin inovatie si competenta, drumul catre acest obiectiv, oferind servicii bancare atat persoanelor fizice cat si companiilor.
OTP Bank Romania se pozitioneaza ca o banca ce ofera servicii financiare competitive si este mereu atenta sa isi imbunatateasca produsele si serviciile, astfel incat sa devina un etalon de calitate atat din punctul de vedere al produselor si serviciilor, cat si din punctul de vedere al atitudinii angajatilor. OTP Bank Romania nu intentioneaza sa lupte pe paliere de servicii cat mai accesibile ca pret, ci sa convinga potentialii clienti ca este important sa beneficieze de oferte corecte, dar si de servicii la cele mai inalte standarde.
OTP Bank Romania ofera canale alternative si pachete de servicii asociate produselor, un domeniu in care OTP Bank este lider incontestabil in Ungaria - avand o cota de piata de 50% pe servicii de Call Center, 70% pe Internet Banking si 70% pe Mobile Banking. De cand a patruns pe piata din Romania, OTP Bank a analizat cu atentie piata locala si a identificat in permanenta noi oportunitati de investitie si dezvoltare, castigandu-si astfel dreptul de a fi considerata o banca inovativa.
Companii membre OTP Group in Romania 
In urma cu 3 ani, OTP Group isi propunea sa construiasca si in Romania un grup financiar puernic in jurul subsidiarei locale, OTP Bank Romania. Un prim pas in aceasta directie l-a constituit achizitia, in noiembrie 2005, a companiei de asigurari non-viata, Ceccar Romas, care a devenit OTP Garancia Asigurari. Achizitia a fost facuta de catre OTP Garancia Insurance, companie detinuta in proportie de 100% de OTP Bank. Prin acest contract, OTP Garancia Insurance a achizitionat 99% din actiunile Ceccar Romas. Actionarii majoritari ai societatii OTP Garancia Asigurari sunt, in prezent, OTP Garancia Biztosito ZRT si OTP Bank Romania S.A. In decembrie 2005, pachetul majoritar de actiuni a fost preluat de catre OTP Garancia Biztosito ZRT, moment in care a avut loc si prima majorare de capital. OTP Bank Romania SA a devenit la randul sau actionar in ianuarie 2006. OTP Garancia ofera asigurari de viata si non-viata. Tipurile de produse oferite sunt: asigurari de viata, cheltuieli medicale, locuinta, raspundere civila, auto si accident. De asemenea, OTP Garancia administreaza si fondurile de pensii facultative (pilonul III).
Urmatoarea companie membra OTP Group este OTP Leasing Romania, care a fost inregistrata pe data de 22 iunie 2007 si a primit aprobarea BNR pentru inceperea derularii activitatilor de leasing in 29 iulie 2007. Din 5 august 2007, OTP Leasing Romania si-a deschis portile, avand ca obiect de activitate prestarea serviciilor de leasing financiar, printr-un spectru variat de produse: leasing auto si de echipamente. Avantajele produselor OTP Leasing Romania constau in aprobarea rapida a cererilor de leasing si in serviciile excelente post-vanzare, oferite printr-un concept bine definit de "customer care".
Obiectivul companiei este acela de a deveni unul dintre primii 10 jucatorii din piata de leasing din Romania, dupa primii 2 ani de activitate. Actionarii majoritari ai OTP Leasing Romania IFN SA sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70% si OTP Bank Romania SA, care detine 30% din actiuni.
OTP Group in Romania a infiintat OTP Consulting Romania SRL la 11 septembrie 2007. Compania ofera servicii pentru sprijinirea investitiilor straine in Romania, precum si consultanta pentru autoritatile locale si IMM-uri in accesarea fondurilor UE si implementarea proiectelor finantate. Principalii actionari ai OTP Consulting Romania sunt OTP Bank Romania, care detine 74,9 % din actiuni si OTP Hungaro Projekt, una dintre cele mai bune companii in domeniu de consultanta si de proiectare din Ungaria, cu 25,1% din actiuni.
OTP Consulting Romania asigura clientilor solutii complexe, create pe nevoi specifice, care pot constitui un argument important in alegerea serviciilor sale. OTP Consulting Romania functioneaza sub coordonarea Departamentului Investitii si Coordonare UE din cadrul Diviziei Retail a OTP Bank Romania.
Tot in luna septembrie 2007, a fost creata si compania OTP Fond de Pensii, parte a OTP Group, cu scopul de a administra fonduri de pensii private obligatorii, in conformitate cu noile reglementari referitoare la sistemul privat de pensii din Romania. Actionarii companiei sunt OTP Penztarszolgaltato ZRT, cu 51% din actiuni si OTP Garancia Biztosito ZRT cu 49%. Fondul OTP Strateg Fond de Pensii Facultative si OTP Fond de Pensii Administrate Privat au fost autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si ofera investitii cu grad de risc mediu pentru fiecare pilon. Grupul OTP a decis ca, in Romania, Pilonul III sa fie administrat de catre OTP Garancia Asigurari, iar Pilonul II sa fie administrat de catre compania OTP Fond de Pensii.
In 2007, OTP Fond de Pensii a investit peste un milion de euro in pregatirea agentilor de marketing, avand contracte cu 7 firme-broker si 2.103 agenti proprii, dintre care 110 sunt din reteaua bancii si 205 de la OTP Garancia Asigurari.
OTP Fond de Pensii are un capital social de 8 milioane euro, iar depozitarul sau este Banca Comerciala Romana (BCR). Compania OTP Fond de Pensii Administrat Privat, care administreaza fondul OTP Fond de Pensii, va investi doua treimi din fonduri (66%) in instrumente cu grad de risc scazut, respectiv in titluri de stat, obligatiuni municipale si corporative.
OTP Asset Management Romania, ultima companie infiintata de OTP Group in Romania, a devenit activa in 5 noiembrie 2007. Activitatea principala a societatii consta in administrarea organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare si a altor organisme de plasament colectiv, cu respectarea conditiilor din legislatia valorilor mobiliare. Capitalul social al OTP Asset Management este de 500,000 Euro, iar actionariatul este alcatuit din OTP Fund Management LTD, Hungary (cel mai mare adminstrator de active din Ungaria, cu peste 5 mld EUR inclusiv fonduri de pensii) si OTP Bank Romania S.A. De curand, OTPAM a primit autorizarea de la CNVM pentru desfasurarea activitatilor de administrare fonduri deschise & fonduri inchise de investitii si managementul de portofoliu - Corporate. Obiectivul principal anuntat de OTP Asset Management Romania este sa reuseasca, printr-un management performant, sa atinga o cota de aproape 9% din piata de profil, pana in anul 2011. Produsele dezvoltate de companie sunt: OTP AvantisRo (investitii in actiuni), OTP BalansisRo (investitii in instrumente cu venit fix si actiuni) si OTP Comodis (investitii in depozite, certificate de depozit, certificate de trezorerie).
Odata cu infiintarea OTP Asset Management, OTP Group a intrat in Romania si pe piata administrarii de active - fonduri de investitii, deschise si inchise, si portofolii de investitii. Astfel, OTP Group, prin activitatile financiar-bancar-asigurari-leasing-pensii derulate poate sa ofere clientilor sai o gama completa de servicii, de tip supermarket financiar.


Fisiere in arhiva (1):

  • OTP Bank.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!