Organizarea și funcționarea pieței financiare NYSE

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1: PIATA FINANCIARA NYSE 3
CAPITOLUL 2: ORGANIZAREA PIETEI FINANCIARE NYSE 5
CAPITOLUL 3: FUNCTIONAREA PIETEI FINANCIARE NYSE 8
BIBLIOGRAFIE 10


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1: PIATA FINANCIARA NYSE
Pietele financiare reprezinta o parte importanta din viata cotidiana. Investitiile in titluri sunt o componenta semnificativa a portofoliului unui investitor. Detinerea de actiuni inseamna detinerea unei parti dintr-o companie. Cand o companie doreste sa se extinda, ea vinde actiuni sau obligatiuni catre investitori prin intermediul pietelor financiare. 
Una dintre cele mai importante piete financiare este New York Stock Exchange -  NYSE, o piata financiara din America de Nord, aceasta fiind si cea mai mare bursa din lume avand o capitalizare bursiera de 18.5 trilioane de dolari, aproximativ 27% din piata totala a actiunilor globale dupa cum se vede si in figura nr. 1. NYSE reprezinta un sfert din capitalizarea bursiera totala a burselor din intreaga lume . 
Figura nr. 1: Pietele financiare din America de Nord in funcsie de capitalizarea bursiera
Sursa: https://www.economiczoom.ro
New York Stock Exchange s-a infiintat la 17 mai 1792 cand 24 de brokeri au semnat acordul Buttonwood, acord prin care acestia conveneau sa tranzactioneze pe Wall Street titluri intre ei, in special bonuri federale de tezaur. NYSE este activa in formula de astazi din 1817 cand brokerii au denumit organizatia: New York and Exchange Board (din 1836 se numeste New York Stok Exchange) si au inpus anumite reguli de tranzactionare si desemnarea unui presedinte. In 1817 erau listate 30 de titluri, iar in fiecare zi lucratoare presedintele sedintei stiga numele actiunilor, iar brokerii faceau oferte de vanzare sau cumparare in cadrul unei licitatii deschise. Numai brokerii membri ai bursei aveau dreptul sa cumpere si sa vanda titluri in ringul de tranzactionare, la fel ca si acum. In 1817 pentru a deveni membru era nevoie de doar 25 de dolari, acum acest drept costa aproximativ 1 milion de dolari.
In 2007 NYSE a fuzionat cu Euronext formand cel mai mare grup bursier din lume. Tot in 2007 indicele NYSE, Dow Jones Industrial Average (DJIA) a atins nivelul de 14000 de puncte, iar in 2017 indicele a depasit 22000 de puncte.
In 2013, NYSE a fost cumparata de Intercontinental Exchange pentru 11 miliarde $.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si functionarea pietei financiare NYSE.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

-  Stoica, Victor, Sistemul bursier international, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 2006
-  https://www.nyse.com
-  https://www.economiczoom.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!