Organizarea și Conducerea BIRD

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. Banca Mondiala 3
1.1. Prezentare generala 3
1.2. Grupul Bancii Mondiale 3
CAPITOLUL II. Banca Internationala pentru Reconstructie si dezvoltare 5
2.1. Scurt istoric 5
2.2. Prezentare generala 5
2.3. Obiective 6
2.4. Organizare si conducere 7
CONCLUZII 11
BIBLIOGRAFIE 12


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I. Banca Mondiala
1.1. Prezentare generala
Banca Mondiala nu este o banca in sensul obisnuit al conceptului intrucat ea este alcatuita din doua institutii unice de dezvoltare a caror munca este completata de alte trei institutii.
Aceasta a fost infiintata in anul 1944 in urma tratatului de la Bretton Woods si are sediul stabilit la Washington insa este impanzita in intreaga lume prin cele peste 100 de birouri cu peste 10000 de angajati.
Banca Mondiala reprezinta de fapt o sursa vitala de asistenta financiara si tehnica aflata la indemana tarilor in curs de dezvoltare din intreaga lume iar acest lucru se datoreaza misiunii sale bine definite. Aceasta consta in lupta impotriva saraciei, o lupta in care se investeste pasiune si profesionalism dorindu-se rezultate durabile. Ajutorul sau nu consta doar intr-un simplu sprijin financiar ci intr-un suport constant ce presupune atat acordarea de resurse financiare cat si schimbul de cunostinte, consolidarea capacitatilor si crearea de parteneriate in sectorul public si cel privat care sa ajute oamenii sa se ajute singuri.
1.2. Grupul Bancii Mondiale
Grupul Bancii Mondiale este alcatuit in total din 5 institutii, fiecare avand un rol diferit insa acelasi scop si anume acela de colaborare in dezvoltarea viziunii de globalizare inclusiva si durabila. Fiecare din ele are propriul sau acord sau document fondator. Aceste documente definesc din punct de vedere legislativ scopul institutiei, organizarea si operetiunile, inclusiv mecanismele prin care sunt detinute si guvernate.
Din cele 5 institutii doua din ele se remarca ca fiind intr-o oarecare masura mai importante: Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare care are scopul de a reduce saracia in tarile mai sarace, adica in tarile cu venituri medii si solvabile si Asociatia Internationala de Dezvoltare care se axeaza pe tarile cele mai sarace din lume.
In continuare voi prezenta succint fiecare din cele 5 componente ale Grupului Bancii Mondiale dupa cum urmeaza:
o Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare - este institutia care de cele mai multe ori se confunda cu insusi Banca Mondiala fiind cea mai importanta din institutiile Grupului. Aceasta a luat fiinta in luna martie a anului 1946 in urma deciziei adoptate in cadrul tratatului de la Bretton Woods din 1944. In primii ani de activitate obiectivul sau a constat in reconstructia tarilor avariate in urma razboiului dar mai apoi aceasta s-a dedicat exclusiv ajutorarii pe termen lung a tarilor intarziate.
Intrucat in aceste tari, in general tari cu venituri mijlocii si mici, capitalurile atrase de initiativa privata sunt insuficiente pentru necesitatile de finantare ale dezvoltarii iar capitalurile obtinute de catre guverne obisnuiesc sa fie atribuite pe criterii politice, Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare ofera imprumuturi si ajutoare, mijloace de finantare care se doresc a completa si nu a le substitui pe cele anterioare. 
Fondurile aceste institutii sunt obtinute prin intermediul emisiunilor titlurilor de credit pe pietele financiare internationale, la dobanzi concurentiale si incaseaza dobanzi foarte apropiate de cele ale pietei.
o Asociatia Internationala de Dezvoltare - reprezinta una din cele mai mari surse de asistenta financiara creata in anul 1960 in scopul satisfacerii nevoilor financiare ale statelor cu venituri mici pe locuitor, fiind o institutie afiliata la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare. Ea este abilitata sa ajute tarile foarte sarace, capabile sa relaizeze proiecte productibile insa care nu dispun de mijloacele financiare necesare pentru a le pune in aplicare si care nici nu indeplinesc conditiile necesare pentru a putea accede la imprumuturile de tip clasic, acordate de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare sau de alte institutii de credite externe. 
Ca si obiective prioritare ale Asociatiei Internationale pentru Dezvoltare se regasesc sprijinirea luptei impotriva saraciei prin evaluarea performantelor tarii pe planul reducerii demografice, a ameliorarii serviciilor sanitare si a largirii posibilitatilor de educare si formare a populatiei, protectia mediului inconjurator in care se include si gestiunea resurselor forestiere si eficienta utilizarii si conservarii energiei precum si sustinerea politicilor macroeconomice si sectoriale prin credite destinate productiei, infrastructurii si dezvoltarii economice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Conducerea BIRD.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!