Monografie la Banca ING BANK

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea si organizarea societatii bancare 3
1.1 Scurt istoric si evolutia bancii in cadrul sistemului bancar romanesc. 3
1.2 Structura capitalului si a actionariatului 4
1.3 Stucturta organizatorica a societatii bancare 5
1.4 Importanta bancii analizate in cadrul sistemului bancar romanesc din perspectiva volumului activitatii 6
Capitolu l2 .Principii utilizate in practica bancara 9
Cap 2.1 Legislatia financiar-bancara din Romania aplicata institutiilor de credit 9
2.2 Regulamentele comunitare aplicabile institutiilor de credit din Romania 10
2.3 Legislatia interna a bancii 11
Capitolul 3. Instrumentele bancare 14
3.1 Transferul de credit realizat cu ajutorul ordinului de plata si acreditivului documentar 14
3. 2 Transferul de debit realizat prin: direct debit, platile programate, cecul, cambia, biletul la ordin, Centrala Incidentelor de Plati 17
Capitolul 4. Conturile bancare 23
4.1 Deschiderea conturilor bancare la banca ING BANK 23
4.2 Tipologia conturilor bancare 26
4.4 Servicii conexe atasate conturilor bancare 31
4.5 Incidente in functionarea conturilor bancare la ING BANK 32
4.6.Inchiderea conturilor bancare 33
Capitolul 5. Plasamentele bancare si operatiuni de creditare bancara 34
5.1.Tipologia plasamentelor bancare 34
5.2 Constituirea plasamentelor bancare 37
5.3 Credite bancare acordate persoanelor fizice si persoanelor juridice 39
5. 4 Simularea unui proces de creditare bancara. 41


Extras din referat Cum descarc?

Cap. 1 Prezentarea si organizarea societatii bancare
1.1 Scurt istoric si evolutia bancii in cadrul sistemului bancar romanesc. 
Grupul ING s-a infiintat in anul 1991 in Olanda, sediul central fiind in Amsterdam. Acesta ofera clientilor sai servicii bancare, de asigurari si management al activelor. 
Ing Bank a debutat pe piata din Romania in anul 1994 fiind prima institutie financiara internationala ce si-a deschis o sucursala dupa prabusirea regimului comunist. Dupa aproape 19 ani de existenta pe piata romaneasca se pot mandri ca si-au diversificat paleta de servicii, de clienti, largind sfera de activitate si pe plan teritorial. Are o retea de distributie de peste 200 de unitati bancare ce pun la dispozitie o serie completa de servicii financiare destinata tuturor categoriilor de clienti: persoane fizice, companii mici si mijlocii, mari corporatii si institutii financiare. 
ING Bank isi demonstreaza forta, atractivitatea si prestigiul prin intermediul numarului de clienti (aprox. 900.000), al numarului de sucursale si numarului impresionant de angajati (aprox. 1400). 
Pe parcursul timpului au adus noutati in sistemul bancar introducand produse si servicii ce au fost un real ajutor.
Spre exemplu, la un an vechime pe piata romaneasca au introdus primul furnizor de servicii bancare electronice.
In 1996 au initiat prima sindicalizare internationala si au fost primul furnizor de servicii de custodie.
In anul 1997 au deschis prima institutie financiara in tranyactionarea cu titluri de stat; au fost prima banca straina care a deschis o retea de sucursale in Romania.
In anul 2000 au fost prima institutie financiara care au introdus Emplozee Benefits;
In anul 2001 au introdus pentru prima data Private Wealth Management;
In 2002 au fost primii care au pus in circulatie produse de tip pensii suplimentare;
In anul urmator au fost prima institutie financiara (banca si asigurari) care au adaugat un Serviciu Vocal Interactiv pentru clientii sai, atat persoane fizice cat si persoane juridice.
Self Bank a fost introdus de ei in 2004.
Doi ani mai tarziu au lansat pe piata romaneasca MasterCard-ul cu tehnologia cip.
In 2008 au gasit prima solutie de mobile payment;
In 2010 ofereau posibilitatea de reincarcare a cartelelor de telefonie mobila prin intermediul serviciului de internet banking.
Anul trecut au inventat optiunea FastPaz, fiind prima rezolvare cu privire la Internet banking pentru plata facturilor prin scanare pe mobile.
La sfarsitul lunii iulie a acestui an, ING Bank Romania a lansat ING Pay, primul serviciu bancar comercial de plati contactless prin smartphone, bazat pe tehnologia NFC si VISA contactless. Serviciul are circa 200 de clienti dar vor sa atinga cifra de 2000 de clienti pana la finele anului in curs. (declaratia lui Stefan Radu pentru Piata Financiara).
1.2 Structura capitalului si a actionariatului
ING BANK este o institutie financiara globala de origine olandeza, care ofera in prezent servicii bancare, investitii, asigurari de viata si servicii de pensionare pentru a satisface nevoile de baza a clientilor. Este o banca internationala de retail, directa si comerciala, creand in acelasi timp o baza optima pentru un viitor independent pentru operatiunile de asigurare (inclusiv de administrare a investitiilor)
La sfarsitul anului 2012 conform bilantului s-a inregistrat o crestere a capitalului propriu de 54 miliarde euro, fata de anul anterior, in valoare de 47 miliarde euro.
Rezultatele in crestere au fost inregistrate in urma disponibilizarilor si a tranzactiilor pentru plata datoriilor, pe care ING BANK le folose ste pentru a-si mari ratia de capital si pentru a indeplini normele bancare mai stricte.
Actiunele bancii ING BANK sunt ordinare si dau drept la dividend (asupra rezultatelor nete), un drept la eventualul produs al lichidarii societatii, precum si un drept de vot in Adunarea Generalaa a Actionarilor.
Profitul brut al ING Bank Romania a crescut in 2012 ajungand la 232 milioane RON, cu 44% mai mult fata de anul anterior.Rezultatele pozitive au fost obtinute ca urmare a cresterii veniturilor si a unui control strict al cheltuielilor operationale. 
Activele totale au crescut la 16.352 milioane RON, cu 15% mai mult fata de 2011. Portofoliul de credite s-a majorat cu 2% fata de 2011, la 9.632 milioane de RON, inregistrand o crestere de 2% atat pentru segmentul corporate, cat si pentru cel de retail.
Portofoliul de economii si depozite a crescut de asemenea la 11.000 milioane RON, cu 7% mai mare fata de anul anterior, fiind impulsionat de cresterea depozitelor persoanelor fizice.
Cota de piata la 31 decembrie 2012 a fost de 4, 50% , iar pana la jumatea anului actual 2013, ING BANK a inregistrat o cota superioara fata de anul precedent, respectiv 4, 61%, ceea ce rezulta ca banca s-a concentrate pe atragerea de noi depozite si cresterea bazei de clenti.
Director General Adjunct este: Misu Negritoiu.
Actionariatul bancii este reprezentat in procent de 100%, de ING Bank N.V. Amsterdam.
1.3 Stucturta organizatorica a societatii bancare
Banca trebuie sa existe pentru clientii sai iar aceasta a aparut atit ca o institutie cit si ca o activitate pe o anumita treapta de dezvoltare a societatii, datorita nevoii oamenilor de a efectua diverse tranzactii.
Societatea omeneasca a evoluat pe parcursul timpului in toate domeniile si, in mod special, in economie ceea ce a impus adaptarea activitatii bancare la noile cerinte, fapt pentru care a necesitat nu doar modernizarea si dezvoltarea serviciilor oferite de banci clientilor sai , dar si apropierea de acestia.
Legea privind activitatea bancara (nr.33/1991) prevede: "Structura organizatorica, conducerea si administrarea societatilor bancare se stabilesc prin statutele proprii." (art.4)
Fiecare banca este persoana juridica, fiind organizata ca societate comerciala bancara pe actiuni. Structura retelei de unitati a unei banci, in general, s-ar prezenta astfel:
o Centrala bancii;
o Sucursale judetene si sucursala municipiului Bucuresti;
o Filiale (subordonate organizatoric si functional sucursalelor) in unele orase ale tarii si, in unele cazuri, la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti;
o Agentii, subordonate filialelor sau, in unele cazuri, chiar sucrsalelor.
In ceea ce priveste structura retelei de unitati ING Bank, aceasta este structurata in:
o Centrala bancii;
o Sucursale judetene si sucursala municipiului Bucuresti;
o Agentii;
o Reprezentante.
Aceasta retea nationala de sucursale, agentii si reprezentante a ajuns la un numar de 198 de locatii dintre care 47 de sucursale, 130 de agentii, 21 de reprezentante).


Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!