Monografie BRD

Cuprins referat Cum descarc?

1. Prezentarea societatii bancare. Istoric si evolutie 3
1.1.Momentul istoric al infiintarii, principalele etape si evolutia sa in cadrul sistemului bancar romanesc 3
1.2. Forma si structura capitalului si a actionariatului 4
1.3. Principalele functii, activitati si operatiuni bancare desfasurate de BRD 5
1.4. Cadrul legislativ general si specific 8
1.5 Organisme de control si reglementare 8
1.6 Organizarea societatii bancare 10
2. Gestiunea conturilor bancare .12
2.1 Proceduri pentru deschiderea conturilor bancare 12
2.2 Operatiuni curente si operatiuni speciale 13
2.3 Incidente in functionarea conturilor bancare 14
2.4 Inchiderea conturilor bancare 16
2.5 Instrumente de plata utilizate 17
2.6 Moneda electronica 19
3. Creditarea bancara. Persoane fizice 21 
3.1. Reperele procesului de creditare 21
3.2. Principiile de creditare 24
3.3. Reperele legislative 26
3.4. Tipuri de credite acordate de BRD 27
3.5. Creditul Expresso NonStop 30
3.6. Creditul Habitat Ipotecar 32
4. Deontologia bancara si secretul profesional 35


Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea societatii bancare. Istoric si evolutie
1.1. Momentul istoric al infiintarii, principalele etape si evolutia sa in cadrul sistemului bancar romanesc
BRD - Groupe Societe Generale este o societate pe actiuni. Ea functioneaza conform Legii nr. 31/1990 cu privire la societatile comerciale si Legii bancare nr. 58/1998, cu modificarile ulterioare, precum si conform altor reglementari specifice; Legea nr.64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.
Banca Romana pentru Dezvoltare a fost infiintata ca banca comerciala in anul 1990, in baza Hotararii Guvernului nr.1178/2.11.1990, prin preluarea activelor si pasivelor Bancii de Investitii, banca ce detinea la acea vreme monopolul in domeniul finantarii pe termen mediu si lung in sectorul industrial. Capitalul social la momentul inmatricularii bancii in februarie 1991, era de 5 miliarde lei, constituit din 500.000 actiuni cu valoarea nominala de 10.000 lei/actiune, detinut integral de statul roman.
Istoricul bancii incepe in 1923, cand s-a infiintat Societatea Nationala de Credit Industrial, ca institutie publica. Aceasta si-a schimbat denumirea in Banca de Credit pentru Investitii odata cu nationalizarea din 1948 si in Banca de Investitii odata cu reorganizarea sistemului financiar din 1957. In 1990 activele si pasivele Bancii de Investitii sunt preluate de Banca Romana pentru Dezvoltare care se constituie ca banca comerciala, dupa suprimarea monopolului bancilor specializate. In 1998 se semneaza contractul de vanzare-cumparare de actiuni intre Societe Generale si Fondul Proprietatii de Stat, autoritatea romaneasca care se ocupa de participatiile statului, contract prin care Societe Generale subscrie o majorare de capital de 20% si cumpara un pachet de actiuni care-i permite sa devina proprietara a 51% din capitalul majorat al BRD.
In 1999 Societe Generale achizitioneaza pachetul majoritar de actiuni la Banca Romana pentru Dezvoltare de la Fondul Proprietatii de Stat, marcand astfel prima privatizare in sistemul bancar romanesc dupa 1989. Privatizarea urma sa se desfasoare in doua etape, in conformitate cu strategia de privatizare aprobata prin H.G. nr. 428/1998, modificata prin H.G. nr.169/2000. Iata cateva din etapele privatizarii:
-aprilie 2004 - a avut loc la Bucuresti Adunarea Nationala a Actionarilor BRD;
-mai 2004 BRD - Groupe Societe Generale si Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI) au semnat un acord de Parteneriat. 
In anul 2001 BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in prima categorie, devenind in scurt timp una dintre cele mai tranzactionate societati, determinand cresterea exigentelor in materie de management bancar, in conditiile unei mai mari transparente cerute de regulile bursiere. Astfel ca in 2003 in urma unei campanii rebranding, Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Societe Generale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facand mai vizibila identitatea Grupului mama. Foarte repede, BRD devine lider pe piata noilor produse, cum ar fi cardurile bancare si creditele pentru consum. In anul 2004, Banca isi inaugureaza prima agentie de private banking. In 2005 Romania trece la Leul Nou, in cadrul unui eveniment organizat la Turnul BRD in Bucuresti. In anul 2007, trei noi filiale isi incep activitatea: BRD Fond de Pensii, Sogeprom si ECS Romania, deasemenea Robo BRD - automatul pentru platile facturilor are un succes imens la public. In 2009, in luna martie, BRD lanseaza o campanie de comunicare prin care aniverseaza 10 ani de la privatizare; Euromoney si Global Finance acorda bancii titlul de ,,Cea mai buna banca din Romania". 
1.2 Forma si structura capitalului si a actionariatului
BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare si detine a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti.
Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare in zona euro, dupa criteriul capitalizarii bursiere. In 2009, Grupul a avut 157.000 angajati in 83 de tari, un venit net bancar de 21 Miliarde EUR si un profit net de 678 Milioane EUR.
Conducerea Bancii este asigurata de un Consiliu de Administratie si de un Comitet de Directie. Atributiile Consiliului si ale Comitetului sunt stabilite prin Actul Constitutiv al Bancii a carui ultima actualizare a fost aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor din data de 27 aprilie 2010. Presedintele Consiliului de Administratie este ales dintre membrii Consiliului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie BRD.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!