Monografie Banca Centrală a Statelor Unite ale Americii

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
The Federal Reserve System, sau Federal Reserve, adesea The Fed, comun The Feds, in romana, Sistemul federal de rezerva [monetara], este banca centrala nationala si sistemul national aferent al acesteia al Statelor Unite ale Americii.
Federal Reserve System este un sistem bancar semi-guvernamental alcatuit din:
- (1) un consiliu de guvernatori (in engleza, Board of Governors) numiti prin hotarare prezidentiala, care au sediul in Washington, D.C.; 
- (2) un comitet federal al pietii libere (in engleza, [the] Federal Open Market Committee; 
- (3) douasprezece banci regionale, numite regional Federal Reserve Banks localizate in diferite orase mari de-a lungul natiunii, toate societati pe actiuni; si 
- (4) numeroase banci private, care poseda partii variabile din valoarea totala a actiunilor celor 12 banci regionale ale sistemului ([the] regional Federal Reserve Banks). 
Ben Bernanke este actualul Presedinte al Sistemului de rezerva monetara, in engleza, Chairman of the Board of Governors of the Federal Reserve System.
Este demn de remarcat ca, spre deosebire de multe tari ale lumii in care bancile centrale sunt proprietatea exclusiva a statului respectiv, in Statele Unite ale Americii, FederalReserve System este detinut de entitati private.
1.Scurt istoric al FED
Sistemul Federal de Rezerve a fost creat prin Legea Federala din 23 decembrie 1913.Toate bancile nationale erau nevoite sa adere la acest sistem dar se puteau alatura deasemenea si alte banci.Bancile de rezerve si-au deschis portile pentru afaceri in 16 noiembrie 1914.Legile Rezervei Federale au fost create ca parte componenta a legislatiei,pentru a furniza o aprovizionare elastica de moneda.Legile urmau sa fie aplicate asupra Bancilor de Rezerve cu implicatie indirecta asupra tuturor celorlalte banci.
Din 1862 pana in 1913,un sistam national bancar a fost instituit prin Actul National Bancar din 1863.O serie de retrageri de imprumuturi si refuzul de a le reinnoi pe cele vechi a dus la aparitia ,,panicilor" bancare din 1873,1893 si 1907.Aceasta a constituit premisa pentru crearea unui sistem bancar centralizat.
Dupa panica bancara din 1907,Congresul a creat Comisia Monetara Nationala pentru a proiecta un plan de reforma pentru sistemul bancar.Liderul republican din senat,expertul in finante Nelson Aldrich era seful acestei comisii.In 1910,cu ajutorul bancherilor lideri,el a elaborat un plan de reforma comprhensiv,care oferea Statelor Unite un sistem bancar centralizat,asemanator cu cel al Germaniei si al Marii Britanii.Aldrich,impreuna cu reprezentatnti ai executivului,J.P.Morgan,Rockefeller,Kuhn,Loeb,s-au izolat pentru o saptamana pe insula Jekyll.Acolo,Paul Warburg Kuhn a directionat procedurile si a divizat trasaturile principale ale Actului privind Rezerva Federala.Aldrich a prezentat apoi planul sau pentru Banca Centrala sub denumirea ,,Aldrich Bill" care propunea stabilirea Asociatiei Nationale de Rezerve.Aceasta a devenit parte a platformei republicane,dar a fost ,,desfiintata" in 1911 de catre Congresul democratic care a denuntat conceptul de banca centrala.
A fost nevoie de influenta presedintelui democrat Woodrow Wilson pentru a aproba planul lui Aldrich in 1913 sub auspiciile democratice.Wilson a castigat prin intermediul lui William Jennings Bryan ,liderul ,,aripii" agrare a partidului, care pleda pentru emitare nelimitata de mondea de argint in discursul sau despre ,,Drumul aurului".Agricultorii doreau o banca centrala controlata de guvern care sa poata emite bancnote oricand dorea Congresul.Wilson i-a convins in acest sens,pentru ca prevederile Rezervei Federale erau obligatii ale Guvernului.Cei din sud si din vest au aflat de la Wilson ca sistemul a fost descentralizat in 12 districte si cu siguranta va slabi New York-ul si va intari restul regiunilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Banca Centrala a Statelor Unite ale Americii.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!