Monografie a unei banci cu caracter international - CitiBank

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1.Sistemul bancar din Statele Unite ale Americii 2
Capitolul 2. Banca internationala Citibank 4
2.1. Prezentarea generala a bancii 4
2.2. Oferta de produse si servicii 6
Concluzii 10
Bibliografie 11


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1.Sistemul bancar din Statele Unite ale Americii
Unul dintre cele mai importante sisteme bancare din economie, un sistem cu o importanta influenta mondiala cea cunoscut cele mai surprinzatoare evolutii este sistemul bancar din Statele Unite ale Americii. Dupa cum se stie, sistemul bancar al Statelor Unite este reprezentat de Sistemul Federal de Rezerve, un sistem semi-guvernamental al carui presedinte actual este Ben Bernank.
Evolutia si structura sistemului bancar SUA, a fost mereu un subiect foarte disputat pe plan politic.. Structurarea sistemului financiar-bancar se supune unui proces, de reglementare sau de dereglementare, de adaptare, respeciv transformare continua. Prin intermediul acestei modificara pe de o parte, se confirma, nevoile interne ale economiei, iar pe de alta parte cerintelor sistemului financiar international.
In prezent, Sistemul bancar al Statelor Unite ale Americii are o structura de tip piramida, cu o insemnatate distinsa. Astfel, in varf se plaseaza Sistemul Federal de Rezerva si organismele federale. Federal Reserve System(FED) are in componenta sa 12 banci federale, care corespund celor 12 districte.Aceasta are la conducere Consiliul Guvernatorilor, compus din 7 persoane, pe o durata de 14 ani, numite de presedinte.
Pana a prezenta structura sistemului bancar american, pentru inceput consideram ca este nevoie sa mentionam evenimentele cele mai importante care au condus la formarea lui.
Prima banca a aparut in contextul Revolutiei Americane si a fost instaurata de Congres in anul 1781 de catre administratorul finantelor, Robert Morris. Aceasta a purtat numele "The Bank of North America" si a fost creata in Philadelphia.
Dupa care, Alexander Hamilton, primul Secretar al Trezoreriei Nationale propune infiintarea unei banci centrale (anul 1790). Aceasta s-a fondat in anul urmator sub forma Bancii Statelor Unite fiind activa pana in 1811. Dupa finalizarea razboiului, s-a infiintat a doua Banca a Statelor Unite, in anul 1816, care a intervenit in cadrul economic oferind echilibrul financiar ce s-a pierdut odata cu deflatia de dupa razboi. Activitatea acestei banci a durat pana in anul 1832. 
Datorita lipsei bancii centrale, Uniunea federala se afla intr-o perioada de instabilitate financiara, in anii 1837 si 1839 confruntandu-se cu renumitele "crize ale bancilor", cateva state americane avand grave probleme financiare.
Prin urmare, foarte multe banci au ajuns in prag de faliment declansandu-se crize minore, pe parcurs intensificandu-se fenomenul pana la la criza financiara majora din 1857. La inceputul secolului al XX-lea, SUA detinea unul dintre cele mai dezvoltate sisteme bancare, avand in compozitia sa 20.000 de banci. Acesta detinea 40% din valoarea totala a depozitelor din intreaga lume. 
In evolutia bancilor, un alt moment marcant este redat de criza economica din anii 1929 - 1933. Recesiunea economica s-a manifestat in majoritatea tarilor dezvoltate, creand efecte nimicitoare in SUA prin crahul bancar de mari proportii, mai exact 36 % din banci au fost declarate in stare de faliment. In aceste conditii s-a conturat statutul bancii de depozit, impunandu-sec un regim restrictiv de control asupra modului de utilizare a resurselor in procesul de creditare si asupra tuturor institutiilor de credit care primeau depuneri.
Odata cu instaurarea administratiei Clinton si a unor noi reglementari, treptat bancile din SUA au cunoscut o dezvoltare impresionanta.
In prezent, din cauza structurii federale a statelor si Constitutiei tarii, sistemul bancar american se caracterizeaza prin descentralizare, dar si prin specializarea activitatii bancare rezultata in urma crizei economice din 1929-1933. 
O caracteristica a sistemului bancar american, este data de optiunea bancilor de a alege intre cele doua tipuri de statut: National Bank (banca federala) sau State Bank (banca intr-un stat anumit), intregindu-se cu regimul ,,one state banking", idee ce face referire la separarea activitatii bancare financiare de cele financiare. 
In acest mod, se disting urmatoarele categorii de institutii bancare:
- Banci comerciale -care functioneaza ca intermediari ai activitatilor dintre agentii bancari si cei non-bancari. Acestea sunt calificate in a primi depozite la vedere si in a acorda credite pe termen scurt. Cel mai bun exemplu ca si banca comerciala este Citibank. 
- Banci de economii - sunt acele institutii specializate in atragerea de resurse banesti (American Savings Bank).
- Banci de investitii. Institutie financiara ce crediteaza societati pentru realizarea de investit, participand in acelasi timp la luarea in gestiune a participantilor intreprinderilor si oferind servicii financiare de specialitate (Goldman Sachs).
- Banci ipotecare. Acestea au ca si scop obtinerea de profit prin emisiuni de titluri de valoare (Fannie Mae)
- Bancile "peer-to-peer" Sunt institutii care functioneaza in mod asemanator cu bancile virtuale, numai ca utilizeaza un sistem de licitatii (Prosper).
Banca centrala a Statelor Unite ale Americii este cunoscuta sub denumirea The Federal Reserve System (Sistemul Federal de Rezerva) sau FED si este considerata cea mai puternica institutie bancara ce emite si administreaza politica de credit si politica monetara nationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie a unei banci cu caracter international - CitiBank.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Carti:
1. Capraru, B. - Retail banking, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2009;
2. Capraru, B.- International Bankink,Teorie si prcatici, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2011.
Webografie:
1. Citibank- http://www.citibank.ro/romania/produse_si_servicii.html
2. Fed - http://www.federalreserve.gov


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!