Moneda si Credit

Extras din referat Cum descarc?

Timp de aproape trei mii de ani ,societatea romaneasca a fost servita preponderant de moneda cu valoate intrinseca(de aur,de argint), adica moneda materiala. In volumul Moneda. Mica enciclopedie(1982), profesorul Costin Kiritescu afirma ca din cele douazeci si sapte de secole de existenta a monedei, timp de douazeci si sase, adica pana la inceputul primului razboi mondial, omenirea a folosit monede metalice, din aur si argint. 
Moneda a luat nastere sub forma unui instrument de schimb cu valoare intrinseca. Aceasta inseamna ca moneda avea valoare si in conditiile in care nu ar fi fost utilizata ca mijloc de schimb, ceea ce justifica utilizarea termenului de moneda marfa. Aurul si celelalte metale pretioase constituie un exemplu elocvent in acest sens. Aurul are o valoare intrinseca in virtutea utilizarilor sale industriale si estetice. Conceptul de etalon-aur desemneaza utilizarea ca mijloc de schimb a aurului sau a biletelor de banca convertibile la cerere, in aur. Desi in prezent aurul nu mai este utilizat ca mijloc de schimb, istoria monetara arata ca metalul pretios (aurul, in special) a fost cel mai practic si general mijloc de schimb, datorita raritatii acestuia si facilitatilor de masurare, verificare si transport.


Fisiere in arhiva (1):

  • Moneda si Credit.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!