Management Bancar

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS 2
ROLUL BANCILOR IN ECONOMIE. INTERMEDIEREA FINANCIARA SI BANCARA 3
Functiile de intermediere financiara 3
a) Reducerea costului tranzactiilor 13
b) Informatia asimetrica 14
c)  Asigurarea lichiditatii economiei 15
Functiile de intermediere bancara 16
Distribuirea creditelor 18
Operatiunile interbancare 18
Gestiunea mijloacelor de plata 19
BIBLIOGRAFIE: 20


Extras din referat Cum descarc?

Bancile sunt mari unitati economice organizate pe principiile societatilor comerciale. De aceea, ele au multe trasaturi comune cu intreprinderile economice, printre acestea fiind si o functie financiara.
Pentru ca bancile sa-si poata desfasura activitatea, ele isi procura, in primul rand, capital. Si in cazul bancilor procurarea capitalului se face prin asocierea detinatorilor de disponibilitati banesti cu cei care au nevoie de bani. Desigur ca in cazul bancilor, altele sunt modalitatile de asociere, acestea cuprinzand in sensul larg, inclusiv realizarea de depozite bancare.
Rolul bancilor in cadrul unei economii poate fi analizat, in primul rand, prin utilizarea conceptului de intermediere intre agentii debitori si creditori din economie, iar in al doilea rand, prin functiile traditionale de finantare, de colectare a depozitelor si de gestionare a mijloacelor de plata.
Functiile de intermediere financiara
Pentru a evidentia rolul bancilor, este necesara situarea acestora in cadrul sistemului financiar, al caror element principal il constituie. Pe plan financiar, exista la nivelul unei economii, doua categorii de participanti, ale caror preocupari sunt complementare, respectiv cei care au necesitati de finantare si care doresc procurarea de resurse si cei cu capacitate de finantare si care doresc plasarea eficienta a resurselor lor. Functia sistemului financiar este de a asigura "interfata " dintre agentii excedentari si cei deficitari.
In conditiile in care piata financiara continua sa fie o piata imperfecta si riscanta, pe care informatia si modalitatile de transmitere a acesteia joaca un rol cheie, se poate spune ca intermediarii financiari au contribuit si contribuie din plin la cresterea eficientei in alocarea resurselor de capital.   
Intermediarii financiari sunt entitati publice sau private specializate care actioneaza pe pietele monetar - valutare sau de capital, mobilizand importante resurse financiare de la detinatorii acestora si punandu-le la dispozitia celor care au nevoie de ele. 
In conformitate cu analiza traditionala, agentii debitori si creditori se intalnesc, prin intermediul a doua circuite de finantare:
- finantare directa: sub forma tranzactiilor bilaterale intre agentii excedentari, pe piata titlurilor (in cazul subscrierii


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Dardac, Nicolae; Barbu, Teodora
"MONEDA, BANCI SI POLITICI MONETARE"
Editura Didactica si Pedagogica; R.A. Bucuresti, 2005
- Cezar, Basno; Dardac, Nicolae; Constantin, Floricel
"MONEDA  CREDIT BANCI"
Editura Didactica si Pedagogica; R.A. Bucuresti, 1997
- Tudorache, Dumitru
"MONEDA BANCI CREDIT"
Editura Sylvi; Bucuresti, 2003


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!