Instrumente de plată moderne în cadrul BCR-Erste

Extras din referat Cum descarc?

Banca Comerciala Romana - Erste ofera clientilor sai o gama larga de instrumente de plata moderne, cum ar fi:
o Carduri de debit;
o Carduri de credit si co-brand;
o Plati facturi la ATM;
o 24 Banking BCR.
BCR-Erste a fost prima banca care a introdus procesarea cardurilor VISA in 1994. In 1995, fiind membru principal al EUROPAY INTERNATIONAL, a acceptat in reteaua sa cadurile internationale. Mai tarziu a emis propriile carduri de debit si apoi cele de credit. In prezent BCR ofera clientilor sai carduri, atat pentru personae fizice, cat si pentu cele juridice, in lei sau in valuta.
1. Carduri de debit
o BCR Maestro. Este un card de debit, in lei, destinat persoanelor fizice, utilizabil oriunde. In cazul virarii salariului in contul de card, banca ofera posibilitate de retragere de sume in descoperit de cont de pana la 75% din salariul net lunar si maxim 6 salarii nete, fara a depasi limita de 5000 euro.
o BCR VISA Electron. Este un card de debit in lei, emis la solicitarea clientului, pe un cont curent in lei. Cardul este destinat persoanelor fizice rezidente sau nerezidente si poate fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate, in mediu electronic (terminale POS si/sau ATM), oriunde este afisata sigla VISA (insemnul VISA Electron).
o BCR VISA Clasic. Este un card de debit in lei, utilizabil numai in tara, la bancomate sau terminale POS, cat si la imprintere ZIP-ZAP. In cazul virarii salariului in contul cardului sunt utilizate aceleasi criterii ca la cardul Maesto. Ca dobanda pt contul curent este utilizata 0,10% pe an.
o BCR VISA Clasic International in EUR. Este un card de debit emis in EURO, pe un cont curent in valuta, destinat persoanelor fizice care calatoresc in strainatate in interes personal. Cardul poate fi folosit atat in tara cat si in strainatate, in mediu electronic (terminale POS si/sau bancomate), cat si manual (imprintere ZIP-ZAP), oriunde este afisata sigla VISA. Este un instrument sigur si rapid, util pentru deplasarile in strainatate.
o BCR VISA Clasic International in USD. Este un card de debit (toate tranzactiile se efectueaza in limita disponibilului din contul de card), emis in USD, pe un cont curent in valuta, destinat persoanelor fizice care calatoresc in strainatate in interes personal. Cardul poate fi folosit atat in tara cat si in strainatate, in mediu electronic (terminale POS si/sau bancomate), cat si manual (imprintere ZIP-ZAP), oriunde este afisata sigla VISA.
o BCR VISA Virtuon in USD. Este un card de debit fara banda magnetica si fara PIN, atasat unui cont curent in USD, destinat strict tranzactiilor pe internet. Cardul Virtuon este adresat oricarui detinator de card de debit BCR, fie ca este persoana fizica sau juridica. Alimentarea cardului se poate face oricand, 24 de ore din 24, de la orice ATM din tara (functia Transfer fonduri) sau prin telefonul mobil (serviciul Mobile Banking BCR) prin transferul sumelor din oricare dintre conturile curente care au atasate carduri de debit mentionate de catre detinator.
Persoanele care detin deja un card de debit beneficiaza de urmatoarele reduceri la comerciantii parteneri BCR :
- FLANCO - reducere 5% pentru achizitiile din reteaua nationala de magazine FLANCO;
- SC PULS MEDICA SRL - reducere 15% la consultatii medicale si reducere 20% la investigatii medicale;
- SC WorldClass Romania SRL - reducere 15% pentru serviciile de wellness achitate cu cardul BCR (debit/credit).
2. Carduri de credit si co-brand
a. Carduri de credit
o POWERCARD BCR. Este un card de credit cu CIP emis in lei, destinat persoanelor fizice rezidente cu varsta intre 18 - 60 ani, respectiv 18-75 ani (neimpliniti) in cazul cardurilor garantate cu depozit colateral. Acesta poate fi folosit atat pe teritoriul Romaniei,cat si in strainatate,oriunde este afisata sigla VISA. Valabilitatea cardului este de 3 ani, iar a liniei de credit este de 5 ani.
o BCR MasterCard. Este un card de credit in lei destinat persoanelor fizice rezidente cu varsta intre 18 - 60 ani, respectiv 18-75 ani (neimpliniti) in cazul cardurilor garantate cu depozit colateral. Poate fi folosit pe teritoriul Romaniei si in strainatate, oriunde este afisata sigla MasterCard. Valabilitatea cardului este de 2 ani, iar a liniei de credit de 5 ani.
o BCR MasterCard Gold. Este un card de credit emis in EURO, destinat persoanelor fizice rezidente, cu venituri de minim 1.000 EUR sau care prezinta garantii, cu varsta intre 18 - 60 ani (neimpliniti), respectiv 18-75 ani (neimpliniti) in cazul cardurilor garantate cu depozit colateral/certificat de depozit/garantii reale imobiliare. Poate fi folosit in tara si strainatate, oriunde este afisata sigla MasterCard. Valabilitatea cardului este de 2 ani, iar a liniei de credit de 5 ani.
SMS Reminder. Este un nou serviciu oferit gratuit de catre BCR detinatorilor de card de credit. Cu acest serviciu clientul nu va mai trebui sa memoreze toate datele si sa tina minte detalii de plata, pentru ca va primi notificari in fiecare luna privind contul sau, suma minima de plata, data scadentei si intarzieri, direct pe telefonul sau mobil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instrumente de Plata Moderne in Cadrul BCR-Erste.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!