Inovatii in sfera produselor si serviciilor bancare de creditare

Cuprins referat Cum descarc?

Cap.1 Definirea si caracteristicile generale ale organismelor de plasament colectiv 3
1.1 Organismele de plasament colectiv in valori mobiliare. 3
1.2 Alte organisme de plasament colectiv. 5
Cap.2 Profilul de risc si rentabilitate a organismelor de plasament colectiv 5
2.1 Tipul riscurilor intalnite de organismele de plasament colectiv 6
2.2 Rentabilitatea organismelor de plasament colectiv 6
Cap.3 Analiza ricului si a rentabilitatii organismelor de plasament colectiv 7
Concluzii 12
Bibliografie 13


Extras din referat Cum descarc?

Cap.1 Definirea si caracteristicile generale ale organismelor de plasament colectiv
Organismele de plasament colectiv sunt reprezentate de fondurile de investitii sau de acele entitati cu sau fara personalitate juridica, care au rolul de a atrage in mod public sau privat resursele financiare ale persoanelor fizice si juridice, pentru investirea acestora in diferite titluri financiare. 
Societatea de Administrare a Investitiilor (S.A.I) administreaza organismele de plasament colectiv din tara noastra. S.A.I. este o institutie de natura juridica ce s-a fondat ca o societate pe actiuni, conform Legii numarul 31/1990 privind societatile comerciale. Ulterior a fost reformulata, modificata si completata si in prezent in tara noastra functioneaza avand la baza doar autorizatia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. 
Autorizatia asupra fondurilor de investitii a fost preluata de C.N.V.M conform Regulamentului nr. 15/2004 privind functionarea si autorizarea organismelor de plasament colectiv, a societatilor de administrare a investitiilor si a depozitarilor si a Legii nr. 297/2004 privind piata de capital. 
Fiecare organism de plasament colectiv are in administrare un depozitar. Depozitarul este organizat sub forma unei institutii de credit si a fost autorizata de catre BNR in scopul depozitarii si pastrarii activelor organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare in siguranta si sub un control.
In prezent, in Romania, organismele de plasament colectiv sunt organizate in:
- organisme de plasament colectiv in valori mobiliare;
- alte organisme de plasament colectiv;
1.1 Organismele de plasament colectiv in valori mobiliare fac parte din categoria O.P.C care au drept principiu realizarea de investitii colective prin investirea resurselor in instrumente financiare lichide. Acestea actioneaza conform principiului diversificarii riscului si al organizarii rentabile.
Pe de alta parte, daca detinatorii de titluri financiare doresc, acestea se rescumpara in mod continuu din activele respectivelor organisme. Prin asigurarea ca valoarea financiara a titlurilor prin procesul de participare pe piata nu se modifica in mod semnificativ in comparatie cu valoarea financiara a activului net unitar, se considera a fi echivalenta cu operatiunea de rascumparare.
O.P.C.V.M. functioneaza numai in baza autorizatiei Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si pentru a obtine aceasta autorizatie este necesar sa realizeze un prospect de emisiune. Totodata, O.P.C.V.M. sunt reprezentate din societatile de investitii care au la baza un contract constitutiv si fondurile deschise de investitii care au contract civil. 
Societatile de investitii in baza unui contract de administrare, au dreptul de a se autoadministra sau admisnistrarea se poate realiza de catre o alta societate. Avand personalitate juridica, societatile de investitii emit actiunile normative ce sunt platite integral la subscriere, avand dreptul de a administra doar propriile actiuni. Totodata, realizeaza doar colectarea de resurse financiare de la persoanele juridice si fizice si efectueaza investitii colective.
Fondurile deschise de investitii sunt acele instrumente de investitii, prin intermediul carora se atrag in mod colectiv resursele financiare de la investitorii individuali si sunt investite in alte categorii de instrumente financiare lichide, avand la baza principiul diversificarii portofoliului. Principiul funfamental de functionare al fondurilor deschise de investitii consta in emisia si rascumpararea in mod continuu a unitatilor de fond, iar investitorii au posibilitatea de a retrage oricand din fondul respectiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organisme de plasament colectiv - risc si rentabilitate.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Anghelache G. - ,,Reglementari si institutii pe piata de capital", Academia de Studii Economice, Bucuresti, 2009
2. Duhnea C.- ,,Caiet de studiu individual pentru Piete de capital", Universitatea Ovidius Constanta, 2009-2010
3. Instructiunea C.N.V.M. nr. 5 /2012 privind forma, continutul si modul de prezentare a documentului privind informatiile cheie destinate investitorilor in organismele de plasament colectiv in valori mobiliare
4. Legea nr.297/2004 privind piata de capital, publicata in Monitorul Oficial nr.571/29.06.2004
5. Rapoarte anuale.CNVM, 2009-2012
6. .www.aaf.ro
7. .www.cnvmr.ro
8. .www.despreinvestitii.ro
9. .www.wall-street.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!