HSBC - The Hongkong and Shanghai Banking Corporation

Extras din referat Cum descarc?

HSBC Holdings este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii bancare si financiare din lume. Reteaua internationala HSBC cuprinde aproximativ 8500 de locatii in 86 de tari si teritorii din Europa, regiunea Asia-Pacific, America, Orientul Mijlociu si Africa.
HSBC este listata la Londra, Hong Kong, New York, Paris si bursele de valori Bermude. Actiunile HSBC Holdings sunt detinute de circa 220.000 de actionari din 119 de tari si teritorii. 
Grupul HSBC a fost denumit dupa asociatiile membre fondatoare, Hongkong si Shanghai Banking Corporation Limited, care a fost infiintat in 1865 pentru finantarea comertului dintre Europa, India si China.
Inspiratia care a stat in spatele fondarii bancii a fost, Thomas Sutherland, un scotian care lucra pentru Peninsular and Oriental Steam Navigation Company. El a observat ca exista cerere considerabila pentru facilitati bancare locale in Hong Kong si pe coasta Chinei, ajutand la deschiderea bancii in Hong Kong in martie 1865 si in Shanghai o luna mai tarziu.
La scurt timp dupa formare s-au deschis agentii si sucursale in intreaga lume. Cu toate ca aceasta retea a ajuns pana in Europa si America de Nord, accentul era pus pe construirea de filiale in China si regiunea Asia-Pacific. HSBC a fost un pionier al practicilor bancare moderne intr-un numar de tari. In Japonia, unde in 1866 a fost infiintata o sucursala, banca a actionat in calitate de consilier pentru guvern in domeniul serviciilor bancare si de moneda. In 1888, a fost prima banca care urma sa se deschida in Thailanda, unde tiparind prima bancnota. Prin anii 1880, banca a avut calitatea de bancher al guvernului din Hong Kong si de asemenea, a participat la gestionarea conturilor guvernului britanic in China, Japonia, Penang si Singapore. In 1874 banca gestiona primul imprumut public al Chinei. 
Pana la sfarsitul secolului, dupa o perioada de puternica crestere si succese sub conducerea lui Thomas Jackson (manager sef pentru cea mai mare perioada intre 1876 - 1902), banca a fost cea mai importanta institutie financiara din Asia.
In primii ani ai secolului XX, HSBC si-a largit domeniul de aplicare ale activitatilor sale in Est. A devenit din ce in ce mai implicata in emiterea de credite pentru guvernele nationale, in special in China, pentru a finanta modernizarea proiectelor de infrastructura interna, cum ar fi construirea de cai ferate. 
De-a lungul anilor 1930, in conformitate cu conexiunile sale de lunga durata cu finantele publice in China, banca a avut un rol principal in eforturile de a stabiliza moneda nationala chineza.
Prin anii 1970, banca a dezvoltat cu fermitate o politica de expansiune prin achizitie sau formarea de filiale cu identitati proprii.
In timpul anilor 1980 HSBC s-a concentrat pe pietele pe care nu a fost inca pe deplin reprezentat. 
Formarea HSBC Holdings, in 1991, cu actiuni cotate la bursa din Londra si Hong Kong, a aratat ca grupul vizeaza Europa si piata din Londra, in special, ca o parte vitala a dezvoltarii sale viitoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • HSBC - The Hongkong and Shanghai Banking Corporation.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!