HSBC Bank

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. HSBC Holdings plc 2
1.1. Prezentare generala 2
1.2. Istoric 2
1.3. Actionariatul HSBC Holdings plc 3
1.4. Structura organizatorica HSBC Holdings UK 8
1.5. Noutati 10
Anexa nr. 1 12
Bibliografie 13


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1. HSBC Holdings plc 
1.1. Prezentare generala 
HSBC este una dintre cele mai mari organizatii bancare si financiare lume. Reteaua ei internationla cuprinde peste 10000 proprietati in 86 de tari si teritorii in Europa, restul din
Asia-Pacific, inclusiv in Orientul Mijlociu si Africa, America de Nord si America Latina.
Sub marca HSBC Holdings, banca are o retea de 1500 de sucursale in toata Anglia si Tara Galilor, cu o prezenta mai mica in Scotia si Irlanda de Nord.
HSBC ofera o gama completa de servicii financiare la aproximativ 100 milioane de clienti: Personal Financial Services, Commercial Banking, Global Banking and Markets si Private Banking. 
1.2. Istoric
HSBC a fost infiintata in fosta colonie britanica HongKong la martie 1865 si Shanghai la o luna mai tarziu de catre scotianul Sir Thomas Sutherland. 
HSBC Holdings plc a fost fondata in 1990 si a devenit societatea- mama a HongKong and Shanghai Banking Corporation. Achizitionarea a Midland Bank i-a oferit grupului HSBC o prezenta semnificativa pe piata din Regatul Unit, care a fost finalizata in 1992. Ca parte din conditiile de preluare pentru cumpararea Midland Bank, HSBC Holdings plc a fost obligata sa mute sediul de la HongKong la Fig. 1 Logo HSBC Londra in anul 1993.
In martie 1997, a achizitionat Banca Bamerindus din Brazilia in valoare de 1 miliard de dolari, iar in mai Banca Roberts SA de Inversiones de Argentina pentru 600 milioane de dolari.
In mai 1999 HSBC a cumparat Republic National Bank din New York pentru 10,3 miliarde de dolari. 
Alte achizitii au fost in Franta, Turcia, Polonia, Irak, Argentina si India. In anul 2003, HSBC Holdings a deschis un nou sediu la Canada Square nr.8.
In aprilie 2008, HSBC a lansat o campanie de vanzare a creditelor ipotecare. Fig. 2 Sediul HSBC
1.3. Actionariatul HSBC Holdings plc
Fiind listata la Bursa de Valori din London, Hong Kong, New York si Paris, actiunile in HSBC Holdings plc sunt detinute de peste 210000 actionari in 120 de tari si teritorii. Actiunile sunt tranzactionate la Bursa de Valori din New York sub forma actiunilor americane de depozit.
La 31 decembrie 2009, HSBC Holding plc inregistreza un volum de active in valoare de 2.527 de miliarde USD la, fiind una dintre cele mai mari organizatii de servicii bancare si financiare din lume. Conform revistei Forbes, HSBC era in anul 2009 a patra banca pe plan mondial in ce priveste averea (2.348 miliarde USD), a doua din lume in ceea ce priveste vanzarile (146,5 miliarde USD), cea mai mare in ceea ce priveste valoarea la bursa (180,8 miliarde USD) si cea mai profitabila banca din lume cu un profit inainte de impozitare de 13,3 miliarde USD in anul 2009. Venitul net in anul 2008 a fost de 5,73 miliarde USD. 
Consiliul de Holdings Director HSBC este o societate pe actiuni inregistrata in Anglia si Tara Galilor. Cu sediul in Londra, HSBC grupul opereaza in cinci regiuni: Europa, Hong Kong, restul din Asia-Pacific, inclusiv in Orientul Mijlociu si Africa
, America de Nord si America de Sud.


Fisiere in arhiva (1):

  • HSBC Bank.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!