1. Localizarea bancii comerciale in cadrul sistemului bancar romanesc pag. 3 2. Cauzele riscului de lichiditate pag. 5 3. Structura activelor si datoriilor bancii pe scadente reziduale pag. 6 4. Determinarea gap-ului de lichiditate, a gap-ului cumulat de lichiditate si a indicatorului de lichiditate pe ultimii 3 ani pag. 9 5. Comparatia indicatorului de lichiditate al bancii cu media sistemului bancar romanesc pentru indicatorul de lichiditate - din Raportul de stabilitate financiara al BNR pag. 12 6. Masuri de diminuare sau eliminare a riscului de lichiditate pag. 12 7. Bibliografie pag. 13
1. Localizarea bancii comerciale in cadrul sistemului bancar romanesc Banca Comerciala Carpatica a fost infiintata in anul 1999 si impreuna cu societatea de brokeral SSIF Carpatica Invest si societatea de administrare a investitiilor Carpatica Asset Management face parte din Grupul financiar Carpatica. Serviciile bancare oferite persoanelor fizice includ: depozite la vedere si la termen, certificate de depozit, credite, operatiuni de plata interne si externe, operatiuni cu carduri, internet banking, iar celor juridice: finantarea comertului exterior, creditarea, administrarea de conturi si constituirea de depozite. Actiunile bancii sunt listate la categoria I BVB, incepand cu data de 26 aprilie 2005 si sunt incluse in indicele BET-c. Capitalul social al bancii este de 314.629.049,40 lei si este integral privat. Actionarii sunt reprezentati atat de persoane fizice cat si persoane juridice romane si straine. Principalul actionar este Ilie Carabulea cu circa 36,26% din total, iar printre cele mai importante firme sunt: S.C Atlantic Travels SRL., S.C. Fin-Part S.A., S.C Atlassib SRL., S.C. Kirschbaum S.R.L., S.C. Euroconf S.A. si S.C. Phoenix Star S.R.L. Graficul nr. 1 Structura actionariatului din anul 2013 Sursa:prelucrare proprie Dupa cum se observa in graficul nr. 1 majoritatea de 56,52% din actionariat este reprezentata de persoane fizice romane cu un numar total de actiuni de 1.778.371.368, urmata de persoane fizice straine cu 23,94% si un numar total de actiuni de 753.306.068, apoi de persoane juridice romane cu 15,44% si 485.638.355 de actiuni, iar ultima parte de 4,1% este reprezentata de persoane juridice straine cu 128.974.703 de actiuni. Obiectivele pe termen lung ale bancii sunt legate de o extindere teritoriala echilibrata. In anul 2013 reteaua BCC cuprindea 139 de unitati teritoriale. Banca Comerciala Carpatica se bazeaza pe valori ca calitatea, responsabilitate si entuziasm, ofera produse si servii financiare bune de cea mai inalta calitate. Inca de la inceput au creat o imagine de seriozitate, profesionalism si respect fata de clienti. Graficul nr. 2 Clasificarea bancilor in functie de notorietate Sursa:prelucrare proprie Conform graficului nr. 2 observam ca in functie de notorietate, in Romania Banca Comerciala Carpatica detine locul 11 cu aceeasi valoare ca si Banca Romaneasca. Pe primele pozitii se situeaza BCR, BRD si Banca Transilvania. In functie de cota de piata dupa activele totale se situeaza pe locul 21, dar in topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent detine locul 11 si locul 15 in topul celor mai ieftine carduri de debit.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.