Formarea Capitalului BIRD

Cuprins referat Cum descarc?

Cap. 1. BIRD (Banca Mondiala) - caracteristici generale 3
Cap. 2. Formarea capitalului 5
2.1. Membrii resurse si structura financiara 5
2.2. Completarea surselor de finantare 9
Cap. 3. Concluzii 13
Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

Cap. 1. BIRD (Banca Mondiala) - caracteristici generale
Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), numita Banca Mondiala, a fost creata in martie 1945, indeplinind decizia adoptata la Bretton Woods in 1944. Principalul sau obiectiv in primii ani ai activitatii sale a fost reconstructia tarilor care au suferit de pe urma razboiului, dar mai incolo, in special din 1961, s-a dedicat exclusiv ajutorarii pe termen lung a tarilor intarziate.
Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) este un organism financiar interstatal care are o functie complementara cu Fondul Monetar International. 
Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare face parte din sistemul Organizatiei Natiunilor Unite , proeminent in activitatea de finantare si promovare a dezvoltarii economiei tarilor membre.
BIRD spijina investitiile economiei ale statelor membre ale Fondului Monetar International in curs de dezvoltare prin acordarea de imprumuturi pe temen lung, pentru realizarea investitiilor in valuta si pentru garantarea de imprumuturi obtinute de un stat membru de pe piata financiara.
BIRD se ocupa de coordonarea ajutorului financiar international pentru dezvlotare oferit de unele tari dezvoltate tarilor in curs de dezvlotare.
De asemenea, acorda asistenta tehnica cu proiectele de investitii pentru dezvlotare si faciliteaza pregatirea de cadre superioare de specialitate prin institutii cu pregatiri proprii.
Principalele avantaje ale tarilor membre: contractarea de imprumuturi pentru investitii in vederea realizarii unor proiecte economice necesare tarii respective. Solicitantul trebuie sa prezinte garantii a caror marime depinde de propietatile obiectivului economic si de posibilitatile economiei respective de a suporta sarcina financiara. Nivelul imprumuturilor nu depinde de cota de participare la capitalul social al FMI. Imprumuturile BIRD se acorda in valuta convertibila pe maxim 20 de ani.
Participarea la licitatiile internationale organizate de BIRD pentru adjudecarea lucrarilor finantate de aceasta. O tara membra poate prelua prin licitatie lucrarile dintr-o alta tara membra cu spijinul bancii. 
Tarile membre pentru a putea beneficia de imprumuturi trebuie sa se adere in prealabil la FMI si sa participe la capitalul social al bancii prin varsamintele stabilite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Formarea Capitalului BIRD.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!