Formarea Capitalului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I
Particularitati generale ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare..2
1.1. Scurta prezentare a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare 2
1.2. Obiectivele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare 3
1.3. Organizarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare 3
Capitolul II
Capitalul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare 5
2.1.Procedee de constituire a capitalului BERD 5
2.2. Relatia Romaniei cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 9
Concluzii 11
Bibliografie 12


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I
Particularitati generale ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare
1.1 Scurta prezentare a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare
Ideea de infiintare a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare a apartinut presedintelui francez Francos Mitterand in octombrie 1989. Un an mai tarziu, la Paris s-a semnat de catre 40 de state membre, Banca Europeana de Investitii si Comisia Comunitatii Europene conventia intemeierii bancii multilaterale de dezvoltare, iar aceasta si-a inceput activitatea la data de 15 aprilie 1991, avand sediul in Londra. Aceasta institutie are rolul sa sprijine financiar statele din centrul si estul Europei in fenomenul de tranzitie de la economia centralizata la economia de piata si sustinerea initiativei private si antreprenoriale. 
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare asociaza cele doua categorii de activitati, atat de banca comerciala, cat si de banca de dezvoltare. Conventia mentiona ca Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este alcatuita prin aportul guvernelor statelor membre si finanteaza in principal sectorul privat, sectorul de stat fiind finantat doar in cazul in care se constituie conditiile utile pentru dezvoltarea celui privat.
Romania este membru fondator al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare din anul 1990, in vederea obtinerii imprumuturilor pentru a fi in randul natiunilor puternice cu sistem descentralizat din Europa.
In prezent, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este finantata de 64 de natiuni si doua institutii: Uniunea Europeana si Banca Europeana de Investitii.
1.2. Obiectivele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare urmareste urmatoarele scopuri:
A. Constituirea unor fonduri de investitii ce sprijina intrarea pe pietele de capital a statelor beneficiare si fenomenul de privatizare.
B. Sprijinirea investitiilor in domeniul productiv, implicit sectorul financiar si de servicii, precum si finantarea in infrastructura, in transporturi, telecomunicatii pentru promovarea sectorului privat.
C. Sustinerea realizarii unor proiecte ce prezinta conditiile si calitatile necesare din punct de vedere economic ce implica o varietate de state membre.
D. Furnizarea asistentei tehnice necesare pentru pregatirea, finantarea si indeplinirea proiectelor de investitii.
E. Mobilizarea managementului competent in cadrul capitalurilor nationale si straine in vederea indeplinirii obiectivelor asumate.
F. Sustinerea prin intermediul investitorilor privati prin intemeierea, optimizarea si extinderea sectorului privat si mai ales in cazul intreprinderilor mici si mijlocii. 
1.3. Organizarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare
Principalele organisme de conducere ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare sunt:
A. Consiliul Directorilor
B. Consiliul Guvernatorilor
C. Presedintele
D. Vicepresedintii


Fisiere in arhiva (1):

  • Formarea Capitalului Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!