Finantarea Imobiliara Comerciala din Cehia

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
Cap.1. Aspecte generale ale finantarii dezvoltarii imobiliare in UE 4
Cap.2. Modele si surse de finantare imobiliara in economiile in tranzitie 7
2.1. Trasaturi ale modelelor de finantare functionale 8
2.2. Sursele de finantare in economiile in tranzitie 8
2.3. Dezvoltarea pietelor financiare imobiliare in economiile in tranzitie 9
Cap.3. Proiecte comerciale ale grupurilor financiare cehe 12
Cap.4. Dezvoltarea imobiliara in Cehia in contextul crizei financiare internationale 14
Bibliografie 17


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Piata imobiliara reprezinta totalitatea tranzactiilor care implica drepturi de proprietate sau de folosinta asupra terenurilor si cladirilor. Tranzactia imobiliara inseamna transferul permanent sau temporar al unui drept de la o parte la cealalta in schimbul unei recompense care, de obicei, este o suma de bani. Ca pe orice piata, pretul de tranzactie este stabilit, in primul rand, de interactiunea dintre cerere si oferta.
Liberalizarea sistemelor financiare si intensificarea procesului de globalizare a pietelor de capital din ultimele decenii au condus la imbunatatirea serviciilor financiare si a sistemelor de alocare a resurselor, dar au crescut si sfera de actiune a ciclurilor financiare pronuntate6. Cel mai des, acestea din urma reprezinta fluctuatii dramatice ale preturilor activelor avand drept consecinta amplificarea ciclurilor economice generale, iar, ocazional, acestea ating apogeul prin generarea unor crize bancare si valutare7. Aceste fluctuatii afecteaza atat statele puternic industrializate (de exemplu: criza subprime din Statele Unite sau criza japoneza de la inceputul anilor `90) cat si state cu economii si piete emergente (de exemplu: Asia de Est la sfarsitul anilor `90).
Cap 1. Aspecte generale ale finantarii dezvoltarii imobiliare in UE
Creditorii imobiliari din UE utilizeaza o varietate de metode si instrumente pentru finantarea creditelor imobiliare. Tehnica pe care o utilizeaza depinde de un numar mare de factori, incepand cu tipul creditorului, modul de utilizare a capitalului, cadrul legislativ si fiscal si pana la traditiile istorice, care difera de la o tara la alta. Metodele variaza de la finantarea pe baza depozitelor individuale intr-o forma sau alta - depozite interbancare sau depozite de economii la termen - si credite de la alte institutii financiare pana la metode de finantare specializate, cum ar fi emiterea de obligatiuni ipotecare, valori mobiliare si conturi de economii specializate. Diferentele dintre sistemele de finantare existente reflecta, in primul rand, contextul socio-economic particular in care acestea au evoluat, dar si cadrul legislativ, normativ, fiscal, specific fiecarei tari in parte. Functie de provenienta fondurilor, in practica economica exista doua modele fundamentale de finantare locativa: 
1. modele bazate pe depozite bancare; 
2. modele ce atrag resurse de pe piata de capital. 
Modelul clasic, cel mai raspandit, se bazeaza pe mobilizarea depozitelor bancare. La nivelul UE aproximativ 62% din creditele ipotecare sunt finantate prin intermediul depozitelor bancare atrase de la populatie iar principalele institutii care finanteaza creditarea imobiliara sunt, conform cotei de piata detinute de fiecare, bancile comerciale, apoi bancile specializate de credite ipotecare si cele de economii. 
Finantarea construirii locuintelor prin intermediul contractelor de economisire (sistemul bauspar), foarte raspandita in Germania si Austria, implica un contract incheiat cu o persoana fizica prin care aceasta se obliga sa constituie depozite de valori prestabilite timp de 4-5 ani sau chiar mai mult, in schimbul angajamentului casei de economii de a acorda creditul ipotecar specificat in contract, la sfarsitul perioadei de economisire convenite. Marimea creditului se bazeaza pe conceptul multiplicarii, incluzand dobanda si subventia-pana la 1,5 ori in Germania - pe toata perioada contractului, ratele dobanzii, atat la depozitele atrase cat si la creditul acordat fiind fixe, intotdeauna sub cele practicate pe piata, ceea ce face ca acest sistem sa fie deosebit de atractiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea Imobiliara Comerciala din Cehia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!