Exemple de Achizitii si Fuziuni din America Latina

Extras din referat Cum descarc?

Exemple de achizitii si fuziuni din America Latina
Termenul generic de banca desemneaza institutie financiara si de credit care indeplineste, in esenta, indiferent de particularitatile ce exista de la tara la alta, acelasi rol in viata economica, constand in: atragerea de capitaluri banesti disponibile si acordarea de imprumuturi intreprinzatorilor, mobilizarea unei parti insemnate din veniturile banesti si economiile diferitelor categorii ale populatiei si transformarea acestora in capital de imprumut, emiterea titlurilor de credit si a bancnotelor, efectuarea operatiunilor de viramente si de prestari servicii financiare pentru intreprinzatori si in beneficiul statului 
Prima banca care si-a inceput activitatea pe teritoriul Statelor Unite (1780), sub denumirea de Bank of Pennsylvania, care este eliminata prin infiintarea in anul 1781 a Bank of North America din Philadelphia. Aceasta, desi era banca comerciala, se dorea a fi prima banca centrala a Confederatiei americane, nu in sensul conducerii politicii monetare si reglementarii bancare, ci, mai ales, in sensul functionarii ca banca a guvernului: asigurare a executiei de casa si a finantarii nevoilor statului, prin credite publice. In 1784 se infiinteaza Bank of New York si Massachusetts Bank, iar in anul 1793 Bank of Pennsylvania va fi reinfiintata.
In anul 1791, primul secretar al Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, Alexander Hamilton, infiinteaza First Bank of United States, continuatoare a Bank of North America, in ceea ce priveste intentia de a indeplini rolul de banca centrala. Bank of North America, Bank of New York si First Bank of United States vor fi primele banci listate la bursa din New York. First Bank of United States a functionat pana in anul 1811.
In secolul a XIX-lea, infiintarea unei banci era libera, iar legislatia deferitelor state considera activitatea bancara ca activitate de comert cu amanuntul, impunand uneori si unele restrictii.
Intre anii 1811-1815 numarul bancilor americane a crescut semnificativ, de la 117 la 212, iar apoi un an mai tarziu la 246 
In anul 1852, Henry Wells si William Farg infiinteaza Wells, Fargo&C in San Francisco, companie care derula operatiuni bancare si de curierat bancar.
In anul 1869 este infiintata T. Mellon&Sons Bank, care in 1902 va deveni Mellon National Bank.
Sistemul bancar american este caracterizat prin descentralizare si specializare. Descentalizarea a fost determinata de structura federala a tarii si de Constitutia SUA, care specifica faptul ca tot ceea ce nu este rezervat in mod expres confederatiei este de resortul statelor, bancile aflandu-se in aceasta situatie Legislatia bancara care a rezultat in urma crizei din 1929 a condus la specializare a activitatii bancare.
abordare statistica demonstreaza ca dupa criza sistemului bancar, in SUA in perioada 1929-1933, cand un numar de 10000 banci au falimentat, pana in anii '70, media falimentelor a fost de 20 anual, insa la sfarsitul anilor '90, numarul falimentelor a sporit dramatic, pana la 2400 in decursul unei perioade de cativa ani.
Fenomenul falimentelor bancare nu este, insa, izolat, ci in unele perioade a imbracat aspectul unor crize de proportii, cum s-a manifestat in perioada 1970-1998, in decursul careia 86 de crize bancare au afectat 69 de tari, iar pierderile suferite de banci au reprezentat 10% din totalul activelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Exemple de Achizitii si Fuziuni din America Latina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!