Evolutia Cursului Leului Moldovenesc in Raport cu Moneda Unica Europeana in Perioada Semestrului I al Anului 2009

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE.3
1. CURSUL DE SCHIMB VALUTAR: INDICATORI DE ANALIZA.4 
2. TENDINTE IN EVOLUTIA CURSULUI LEULUI MOLDOVENESC IN RAPORT CU MONEDA UNICA EUROPEANA IN PERIOADA SEMESTRULUI I AL ANULUI 2009 SI FACTORII DE INFLUENTA.6
CONCLUZII.10
BIBLIOGRAFIE.11


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei de cercetare. In prezent, in orice tara din lume, indiferent de nivel ei de dezvoltare, evolutia cursului valutar are un impact direct in desfasurarea proceselor valutar-financiare, in reglarea circuitelor economice la nivel macroeconomic si a economiei in ansamblul. Avind in vedere aceste realitati, mi-am propus ca prin aceasta cercetare sa aduc la cunostinta particularitatile evolutiei cursului valutar a monedei noastre nationale in raport cu moneda unica europeana. 
Scopul cercetarii este analiza evolutiei cursului de schimb al leului modovenesc in raport cu moneda unica euroapeana in perioda semestrului I a anului 2009.
Sarcinile studiului de caz. In scopul atingerii obiectivului de baza al cercetarii mi-am propus urmatoarele sarcini:
- Definirea cursului de schimb valutar in conjunctura cu indicatorii de dinamica.
- Explicarea si reflecatrea indicatorilor de dinamica la nivel teoretic;
- Analiza evolutiei cursului leului moldovenesc in raport cu euro si factorii de influenta a acestui raport.
Obiectul investigat. Evolutiei cursului de schimb al leului modovenesc in raport cu moneda unica euroapeana.
Subiectul cercetarii consta in analiza tendintelor evolutiei cursului valutar pentru rapoartele MDL/Euro, USD/Euro si MDL/Euro.
Metodologia cercetarii se bazeaza pe utilizarea metodelor stiintifice de cercetare bazate pe principiile epistemologiei economice, si anume: inductia si deductia, metoda analizei, comparatiei, analogiei si sintezei care au permis cercetarea esentei obiectului lucrarii.
Baza informationala o constituie publicatiile si datele statistice ale Bancii Nationale a Moldovei si ale Biroului National de Statistica. Drept baza metodologica si de informare au servit actele normative si reglementorii ale Bancii Nationale a Moldovei si alte publicatii de ordin statistic, juridic si stiintific ce tin de tema de cercetare.
Structura. Studiul de caz este conceput cu urmatoarea structura: introducere, doua capitole, concluzii si bibliografie. Referatul este expus pe _ pagini, _ figura si _ surse bibliografice.
In capitolul I ,,Cursul de schimb valutar: indicatori de analiza" voi prezenta unele aspect teoretice ale formarii cursului valutar si ale indicatorilor de analiza.
Capitolul II ,,Tendinte in evolutia cursului leului moldovenesc in raport cu moneda unica europeana in perioada semestrului I a anului 2009 si factori de influenta" .
In concluzii am ezpus succind rezultatele obtinute, problemele depistate si solutiile posibile.
1. CURSUL DE SCHIMB VALUTAR: INDICATORI DE ANALIZA
In prezent, in orice tara din lume, indiferent de nivel ei de dezvoltare, evolutia cursului valutar are un impact direct in desfasurarea proceselor valutar-financiare, in reglarea circuitelor economice la nivel macroeconomic si a economiei in ansamblul ei. Avind in vedere aceste realitati, mi-am propus ca prin aceasta cercetare sa aduc la cunostinta particularitatile formarii si evolutiei cursului de schimb valutar.
Cursul de schimb valutar este unul dintre cei mai importanti indicatori economici. Modificarea lui influenteaza atit consumatorii, cit si producatorii. O lunga perioada de timp, cursul de schimb a fost analizat prin prisma Teoriei Paritatii Puterii de cumparare. Studiile realizate in ultimii ani confirma faptul ca rata de schimb nu este stationara, ceea ce nu corespunde cu ipotezele teoriei PPC. Paritatea Puterii de cumparare poate fi considerata inca un criteriu de determinare a valorii relative a diferitelor monede, dar nu mai reprezinta un criteriu de evaluare a cursului de echilibru, motivul fiind dat de existenta socurilor reale si de deversitarea si intensitatea fluxurilor de capitaluri.
Cursul de schimb a leului moldovenesc in raport cu moneda unica europeana este stabilit prin cros-curss de catre Banca Nationala a Moldovei, in fiecare zi lucratoare, in dependeta de evolutia cererei si ofertei de dolari americani pe piata interna si de cursul de schimb a dolarului american in raport cu Euro pe pietele internationale. ,,Cursul oficial al leului moldovenesc fata de alte valute straine se determina prin cros-curssul fata de dolarul SUA cotat pe piata internationala la ora 14.00 ora Chisinaului. Sistemul informational Reuters, alternativ - Bloomberg, este sursa de baza pentru determinarea cursurilor de referinta. In cazul cind cursurile de piata nu sint accesibile, in calculul cursului oficial se utilizeaza cursurile oficiale cotate de bancile centrale, cursurile de fixing stabilite la bursele valutare sau cursurile medii stabilite pe piata interbancara." [Pct. 1.2 in Hotarirea BNM Nr. 399 din 23.12.1999]


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Cursului Leului Moldovenesc in Raport cu Moneda Unica Europeana in Perioada Semestrului I al Anului 2009.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!