Efg Retail Service Descriere Produse - Cardul de Credit Euroline

Extras din referat Cum descarc?

Informatii generale
Euroline Retail Service, emitent de carduri de credit nebancare, si-a schimbat denumirea in " EFG Retail Service IFN SA", din 3 august 2006, numarul cardurilor emise pana in prezent depasind 400.000. Acesta modificare face parte din procesul de aliniere la imaginile si valorile grupului financiar bancar Eurobank EFG fiind si un semn al implicarii grupului in activitatile financiare din Romania. 
Grupul Eurobank EFG este lider regional in furnizarea de servicii financiare prin carduri de credit si credite de consum, cu o prezenta foarte puternica pe o piata de peste 100 milioane de citateni, in Romania, Grecia, Cipru, Serbia-Muntenegru, Bulgaria, Polonia, Turcia, Ucraina.
Eurobank a intrat pe piata romaneasca in anul 2000, prin achizitionarea unui pachet initial de 19.25 la suta din capitalul social al Bancpost SA. De atunci, grupul si-a extins in mod constant prezenta, atat prin cresterea pachetului sau de actiuni din Bancpost, devenind in prezent actionarul majoritar, cu 77.5 la suta din totalul actiunilor,cat si prin infiintarea mai multor societati, prin care care se numara EFG Retail Services IFN., EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI SA., EFG Eurobank Finance SA., Eurobank Securities SA., EFG Eurobank Property Services SA.
Eurobank EFG a infiintat in Romania, Euroline Retail Service, primul emitent de carduri de credit nebancare din tara, inregistrand un succes prin cardurile de credit Euroline si Euroline Style. 
Cardul de credit EFG (EuroLine) este un produs al companiei EFG Retail Services (ERS - Euroline Retail Service). EFG (ERS) face parte din acelasi grup bancar cu BancPost, grupul EFG EuroBank Ergassias din Grecia. EFG EuroBank Ergassias este pe locul 1 in Grecia in domeniul cardurilor pentru populatie (persoane fizice) si locul 1 in domeniul serviciilor bancare adresate persoanelor fizice. 
Cardul de credit EFG (EuroLine) ofera posesorului posibilitatea: 
- de a efectua retrageri de numerar, 
- de a face plati electronice la comerciantii aceptanti, 
- de a achizitiona produse in rate, urmand ca plata sa se faca in rate lunare.
Odata cu emiterea cardului, se stabileste si plafonul maxim in cadrul caruia utilizatorul poate face retrageri sau achizitii cu cardul. Plafonul se diminueaza in urma efectuarii de achizitii cu cardul si retrageri de numerar si se mareste (in limita maxima aprobata) in urma rambursarii sumelor folosite pentru achizitii sau retrageri.
Noutatea pe care Cardul de Credit EFG (EuroLine) o aduce si in Romania este ca odata emis cardul de credit, utilizatorului i s-a aprobat dreptul de a face cumparaturi in rate de la magazinele acceptante fara a mai fi necesar nici un alt act si nici o alta aprobare.
Cardul EFG (EuroLine) da dreptul utilizatorului ca atunci cand doreste sa achizitioneze un bun sa poata alege intre: 
- a achita integral contravaloarea produsului urmand ca restituirea sumei respective sa o faca esalonat catre EFG (ERS), 
- sa aleaga achizitionarea produsului in mai multe rate egale (intre 6 si 48 de rate, respectiv 6 - 60 de rate in cazul magazinelor Altex si Media Galaxy). In acest caz, in extrasul de cont va figura ca suma imprumutata in luna respectiva numai o rata. Aceasta insa nu este obligatoriu sa fie achitata integral ci numai 2.5 % (la fel ca si in cazul celorlalte sume din soldul final).
EFG (ERS) expediaza lunar fiecarui utilizator extrasul de cont in care sunt detaliate toate tranzactiile efectuate in cursul lunii precedente. Din suma totala folosita pentru cumparaturi sau retrageri de numerar se scad sumele rambursate catre EFG (ERS) si rezulta soldul final. Din aceasta suma, numai o parte de minim 2.5 % trebuie achitata in termen de 18 zile de la emiterea extrasului.
Informatii utile:
- dobanda perceputa pentru retragere de numerar: 29,9% , dobanda pentru cumparaturi: 26.9%
- Toate sumele utilizate se ramburseaza in rate lunare.
- Rata lunara poate contine: rata + dobanda aferenta achizitionarii de produse in rate din magazine; taxa administrare cont; comision de plata intarziata; comision depasire limita de credit; dobanda pe suma restanta; 
- Perioada rambursare: 6 - 48 de rate, iar in cazul magazinelor Altex si Media Galaxy : 6 - 60 rate. 
- Sold Final - datoria prezenta a posesorului de card. El include valoarea ratelor neachitate pana in acest moment, extragerile de numerar, alte comisioane aferente utilizarii cardului EFG (Euroline). (semnul "-" din fata soldului final, inseamna datorie)
- Minim de plata - 2.5 % din Soldul Final
- Interval de plata: este intervalul de la data de emitere a extrasului de cont si data scadenta tiparita pe acesta (18 zile), interval in care clientul are obligatia de a efectua o plata cel putin egala cu minimul de plata.
- Penalizarea in caz de neachitare la timp (in intervalul de plata) a unei sume cel putin egale cu minimul de plata inscris pe extrasul de cont - 30 RON. 
- Taxa de administrare lunara cont este de 3 RON. 
- Cardul expirat se reinnoieste automat. Clientul va primi prin curier un nou card care va avea acelasi cod PIN ca si cel vechi. Pana la primirea cardului nou, clientul poate efectua plati catre EFG (ERS) folosind cardul vechi, chiar daca acesta a expirat. Codul PIN nu este necesar pentru efectuarea unei plati in contul EFG (ERS). NU SE VA SOLICITA CLIENTULUI CODUL PIN.


Fisiere in arhiva (1):

  • Efg Retail Service Descriere Produse - Cardul de Credit Euroline.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!