Economie bancară - compania JP Morgane Chase

Extras din referat

Sediul companiei J.P.Morgane Chase (infiintata in 1799) este in orasul New York. Sediul bancii comerciale care apartine acestei companii se afla in Chicago. Cele mai importante institutii mostenite care au contribuit in mod semnificativ in dezvoltarea comunitatilor din intreaga lume sunt: J.PMorgan, Chase Manhattan, Manufacturers Hanover, Bank One, First Chicago si banca nationala din Detroit. Istoria corporativa a acestei companii se interconecteaza cu inovatii in finante si globalizarea economiei mondiale.
Tranzactiile cheie care au condus la formarea J.P.Morgan Chase sunt urmatoarele:
- In 1991, Chemical Banking Corp. a fuzionat cu Manufactures Hanover Corp., pastrand numele de Chemical Banking Corp., devenind astfel a doua cea mai mare institutie bancara din Statele Unite.
- In 1995, First Chicago Corp. a fuzionat cu NBD Bancorp., parinte al Bancii Nationale din Detroit, formand cea mai mare companie bancara cu sediul in Midwest.
- In 1996,Chase Manhattan Corp. a fuzionat cu Chemical Banking Corp., astfel creandu-se ceea ce se numea atunci cea mai mare companie bancara din Statele Unite.
- In 1998, Banc One Corp. a fuzionat cu First Chicago NBD, luand numele de Bank One Corp. Fuzionand ulterior cu Louisiana's First Commerce Corp. Bank One a devenit cea mai mare firma de servicii finanicare din Midwest, a patra din Statele Unite si cel mai mare emitent de carduri Visa din lume.
- In 2000, J.P.Morgan & Co. a fuzionat cu Chase Manhattan Corp., astfel unind intr-o singura entitate patru dintre cele mai mari si cele mai vechi institutii (J.P. Morgan, Chase, Chemical si Manufacturers Hanover) formand sediul la New York.
Aceasta succesiune de fuziuni a atins apogeul in Iulie 2004, odata cu fuziunea a J.P.Morgan Chase & Co. si Bank One Corp. ce a format JPMorgan Chase & Co din zilele noastre. New York Times scria un articol in care sublinia ca aceasta fuziune "va realinia peisajul concurential intre banci" prin unirea abilitatilor comerciale si de investitii a J.P.Morgan Chase cu puterea consumatorilor bancari a Bank One.
In 2008, JPMorgan Chase & Co. a achizitionat The Bear Stearns Companies Inc., astfel consolidandu-si o gama larga de afaceri inclusiv cele de intermediere, compensare si comercializare a energiei la nivel global. Tot in 2008 JPMorgan Chase & Co a achizitionat depozitele, activele si unele operatiuni bancare ale Washington Mutual (WaMu). Aceasta achizitie a extins reteaua de scucursale in statele California, Florida si Whasington, creandu-se astfel a doua cea mai mare retea de sucursale ajungand la 42% din populatia SUA.
2. Structura JP Morgan Chase Bank
Structura JP Morgan Bank cuprinde sase segemente: asset management, commercial banking, investment bank, private banking, worldwide securities services, treasury services. 
Asset Management
JP Morgan Asset Management este un manager de active pentru institutii, persoane fizice si intermediari financiari la nivel mondial. Profesionstii lor de investitii, sunt situati in intreaga lume oferind strategii care acopera intregul spectru de clase active, inclusiv capitalurile proprii, venituri fixe, lichiditati, monede, infrastructura, fonduri speculative si fonduri de capital privat.
Commercial banking
Commercial banking serveste peste 24.000 de clienti, la nivel national, incluzand corporatii, municipalitati, institutii financiare, pentru entitatile non-profit cu venituri anuale, in general variind, de la 10 milioane de dolari pana la 2 miliarde de dolari si mai mult de 30.000 de investitori imobiliari.
Commercial banking ofera clientilor sai cunostinte in industrie, experienta, un model de servicii dedicat, solutii complete si expertiza locala. Platforma larga a firmei ofera posibilitati extinse de produse - inclusiv de creditare, servicii de trezorerie, investitii bancare si managementul activelor - pentru satisfacerea nevoilor clientilor.
Invesment Bank
JP Morgan este in topul bancilor de investitii cu cea mai mare baza de clienti din lume. Ofera servicii catre aproximativ 20.000 de clienti, incluzand corporatii, guverne, state, municipalitati, organizatii de asistenta medicala, institutii de invatamant, banci si investitori. Printre servicii se pot numara: consultanta strategica, imprumut in bani, majorari de capital, gestionarea riscurilor si lichiditate extinsa. Una din cele mai importante functii este accea de a facilita extinderea activitatii companiilor prin credite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Economie Bancara - Compania JP Morgane Chase.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!