Creditarea Persoanelor Fizice

Cuprins referat Cum descarc?

1.Notiunea de credit
2.Noi conditii pentru acordarea creditelor persoanelor fizice
3.IMM-urile versus Persoanele fizice
4.Concluzii
5.Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Creditul
Notiunea de credit este utilizata in sensuri diferite, dupa cum este vorba de comert, de legislatie fiscala sau de contabilitate. Ca si o definitie generala se poate spune ca exprima ansamblul de relatii economice prin care capitalul disponibil, ca urmare a nesincronizarii momentelor reproductie, este reintrodus in circuitul economic. Operatiunea de creditare reprezinta actul prin care o banca comerciala se obliga sa puna la dispozitia clientilor fondurile solicitate sau isi ia un angajament prin semnatura, de natura avalului, cautiunii sau garantiei, in favoarea acestora.
Perioada de acordare a creditului cuprinde:- perioada de timp in care creditul se angajeaza, respectiv de la o data, stabilita prin contract, de punere a creditului la dispozitia imprumutatului si pana la angajarea integrala a creditului;- perioada de utilizare, cuprinde intervalul de timp dintre angajarea integrala a creditului si data primei rate scadente- perioada de gratie, reprezinta intervalul de timp in care beneficiarul de credite nu este obligat sa restituie bancii sume din imprumuturile primite, imprumutatul achitand doar dobanzile datorate si comisioanele si taxele aferente;- perioada de rambursare, este reprezentata de intervalul de timp in care sumele imprumutate clientilor trebuie restituite integral bancii. Perioadele de rambursare si de gratie se negociaza cu fiecare solicitant de credite;- perioada de intarziere, cuprinde intervalul de timp de la scadenta creditului pana la recuperarea efectiva a acestuia, inclusiv prin executarea silita sau lichidarea judiciara a debitorului. 
La determinarea valorii creditului banca ia in considerare veniturile solicitantului; ca regula generala, rata lunara de rambursat inclusiv dobanda nu pot depasi 25% din venitul lunar al solicitantului.
Unul dintre principiile fundamentale de politica bancara este acela al prudentei bancare. Conform acestui principiu, bancile comerciale sunt obligate sa se asigure ca solicitantii de credite dispun de capacitati certe de rambursare a creditelor si de constituirea unor garantii asiguratorii la valoarea creditului si dobanzilor aferente. Garantarea creditelor acordate de banca si a dobanzilor aferente trebuie sa fie integrala. Valoarea bunurilor acceptate drept garantie se determina prin aplicarea unui coeficient, in functie de marimea riscului stabilit in valorificarea acestora. In vederea acordarii creditului, banca solicita garantii, de obicei bunul care face obiectul creditului este luat garantie prin constituirea unei ipoteci asupra acestuia in favoarea bancii. 
Capacitatea de rambursare a creditului de catre client este analizata de banca pe baza unor informatii care vizeaza in principal urmatoarele :- situatia parimoniala si starea sociala (varsta, familia, reputatia, moralitatea) ;- veniturile si stabilitatea lor ;- obiectul creditului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Creditarea Persoanelor Fizice.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!