Creditarea la Banca Romaneasca

Extras din referat Cum descarc?

1.1. Istoricul si evolutia Bancii Romanesti:
Banca Romaneaca este o banca comerciala universala, care a luat fiinta in anul 1993, avand capital majoritar privat. Treptat banca a inceput sa-si diversifice gama de produse concurand cu marile banci din sistemul bancar romanesc.
In anul 1996 Banca Romaneasca a devenit primul agent Western Union din tara noastra, lansand serviciile electronice de plati pentru prima data. Acum 15 ani Banca Romaneasca era prezenta in doar sase locatii de pe teritoriul tarii. In prezent reteaua de filiale numara peste 200 de locatii, acoperind intreaga populatie a tarii.
Respectand prevederile de prudentialitate. Banca Romaneasca a fost prima institutie bancara asigurata impotriva riscurilor de frauda si erori. Acest lucru a fost posibil prin incheierea de polite de asigurare pe piata de asigurari din Londra, incepand cu anul 1997.
In anul 1999 pachetul majoritar de actiuni a fost preluat de Fondul Romano-American de Investitii. In urma acestei preluari banca a dezvoltat relatii de parteneriat cu numeroase institutii financiar-bancare internationale, diversificandu-si gama de produse destinata intreprinderilor mici si mijlocii.
Anul 2003 a adus preluarea bancii de catre National Bank of Greece care detine peste 80% din capitalul social al institutiei. Grupul National Bank Of Greece este cel mai mare grup financiar din Grecia, dominand piata bancara din aceasta tara. Grupul a fost fondat in anul 1841 si a fost listat la bursa din Atena inca din anul 1880. Acest grup si-a extins activitatea la nivel international avand deschise unitati in 13 tari din Europa si Emisfera de Sud. Clientii grupului au deschise peste 1,5 milioane de conturi de credite, grupul bucurandu-se de o incredere crescuta din partea clientilor. In Romania Grupul NBG este prezent si in activitatea de asigurari, brokeraj, leasing financiar. Devenind membra a grupului National Bank of Greece, Banca Romaneasca a cunoscut o dezvoltare rapida prin implementarea unei strategii pe termen lung. 
In ultimii ani Banca Romaneasca s-a axat pe dezvoltarea retelei nationale si loializarea clientilor existenti. In prezent exista 134 unitati teritoriale si 6 centre de afaceri care asigura desfasurarea in conditii optime a activitatii bancii. Banca are o politica de dezvoltare a canalelor de distributie si de imbunatatire si diversificare a produselor oferite. Politica de prudentialitate a bancii garanteaza un risc minim cu privire la toate produsele oferite .
1.2. Forma si structura capitalului si a actionariatului
Banca Romaneasca este organizata sub forma unei societati comerciale pe actiuni. Capitalul social al Bancii Romanesti este de 748.648.000 RON, adica 374.324.110 actiuni cu o valoare nominala de 2 RON pe actiune.
Capitalul majoritar este strain, principalii actionari fiind Banca Nationala a Greciei care detine pachetul majoritar de actiuni - 89,07% si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare care detine 10,209 % din actiuni (fig.1).
Figura 1 - Structura actionariatului:
Pe langa actionarii institutionali, actionariatul cuprinde si persoane fizice care detin un pachet majoritar in capitalul bancii. Aceasta structura este rezentata in tabelul 1.
Tabelul 1 - Structura detaliata a actionariatului:


Fisiere in arhiva (1):

  • Creditarea la Banca Romaneasca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!