Corporatia Financiara Internationala

Extras din referat Cum descarc?

1. Obiectivele Corporatiei Financiare Internationale
Corporatia Financiara Internationala(CFI) este o institutie membra a Grupului Bancii Mondiale care ajuta sectorul privat din tarile in curs de dezvoltare.
Scopul pentru care CFI acorda aceste imprumuturi, dupa cum rezulta din primul articol al statutului sau, este de a "stimula expansiunea economica, incurajand dezvoltarea intreprinderilor particulare cu caracter productiv in special cele din regiunile mai putin dezvoltate, completand astfel operatiunile BIRD." 
Infiintata in 1956, CFI a ajutat mereu tarile in curs de dezvoltare sa creeze locuri de munca, sa ridice standardele in ce priveste nivelul de trai si in a crea un viitor mai bun pentru acestea.
Pentru a maximiza impactul ajutorului acordat, CFI are 5 prioritati strategice: 
- Indreptarea atentiei cu precadere asupra pietelor de frontiera, in special sectorul Intreprinderilor Mici si Mijlocii
- Cladirea de parteneriate pe termen lung cu firme emergente din tarile in curs de dezvoltare
- Schimbarea climatului economic si practicarea de activitati de sustinere sociala
- Se adreseaza constrangerilor investitiilor din sectorul privat in infrastructura, sanatate si educatie
- Dezvoltarea pietelor financiare autohtone prin crearea de astfel de institutii si folosirea produselor financiare inovative.
Corporatia completeaza in esenta doua lipsuri ale BIRD si anume:
- Rezolva problemele investitiilor fara garantia guvernelor. Spre deosebire de BIRD, care isi desfasoara activitatile cu precadere la nivel guvernamental, CFI isi ofera serviciile fara a mai cere garantarea acestora de catre guvernele nationale.
- Furnizeaza capital sub forma de participatii si imprumuturi. CFI functioneaza aici cu rol de catalizator, ajutand la crearea si indentificarea de noi intreprinderi si incurajand alti investitori de capitaluri. 
Activitatea sectorului privat din tarile in curs de dezvoltare nu functioneaza la potentialul maxim deoarece investitorii straini isi indreapta capitalurile catre tarile puternic industrializate din motivul ca acestea din urma prezinta mai putine riscuri, o rentabilitate mai mare, stabilitate politica mult mai satisfacatoare si deci oferind conditii mult mai facile pentru aceste investitii. Ratiunea existentei CFI rezida tocmai in a contracara acestfel de fenomene prin participarea la investitie, astfel aducand firmelor partenere o mai mare siguranta in ochii potentialilor investitori.
Aceasta filiala a Bancii Mondiale ajuta la identificarea si propunerea proiectelor, asumandu-si responsabilitatea tuturor operatiunilor care concura la realizarea lor, se ocupa de studii tehnice si ale pietelor, gasirea de parteneri susceptibili care sa-si aduca contributia lor fincanciara si tehnica, participa la organizarea institutiilor speciale de finantare a dezvoltarii economice. 
Rolul CFI este mereu altul de la proiect la proiect. Daca antreprenorii sunt experimentati, atunci cel mai mult efort se va depune in procurarea de sprijin financiar si de inlesnire a altor surse de capital. In cazul in care acestia sunt putin experimentati, CFI nu numai ca le furnizeaza asistenta tehnica, dar ii si sprijina in structurarea planului de finantare, servicii tehnice, cauta colaboratori tehnici calificati, echipament, studii asupra pietelor, etc.
Datorita numeroaselor avantaje aduse de CFI, in prezent aceasta are 182 de membri(vezi anexa). Pentru a deveni membra a CFI, o tara trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- Sa fie membra a Bancii Mondiale(BIRD);
- Sa semneze Articolele Statutului CFI;
- Sa depuna la Secretariatul Grupului Bancii Mondiale un Instrument de Acceptare a Articolelor Statutului CFI.
CFI a dezvoltat de-a lungul anilor o serie de noi produse financiare care sa ajute companiile sa administreze riscul si sa-si extinda accesul la piete de capital, atat autohtone, cat si straine. Dintre astfel de produse putem aminti: 
- Imprumuturi pe cont propriu
- Imprumuturi sindicalizate
- Finantarea de capital
- Finantarea de cvasi-capital
- Fonduri de capital si datorii
- Finante structurate


Fisiere in arhiva (1):

  • Corporatia Financiara Internationala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!