Contractele Swap - Rata Dobanzii

Extras din referat Cum descarc?

Contractele swap reprezinta acorduri incheiate pe un anumit termen, intre doi operatori financiari prin care cei doi efectueaza un schimb reciproc de active financiare. Contractele swap au inceput sa fie utilizate in anii '80 si au la origini contractele de credit paralele si "back-to-back". In cadrul unui contract swap participantii schimba riscurile si avantajele aferente unor obligatii contractuale de plata variabile, cu riscurile si avantajele aferente unor obligatii contractuale de plata fixe. Astfel, contractele swap pot fi considerate instrumente financiare prin care se pot schimba conditiile de plata a unor obligatii, contribuind la restructurarea portofoliului investitorilor pietei financiare.Rata dobanzii fixa sau flotanta se aplica la o anumita valoare nationala. Aceasta valoare nationala nu se schimba, de obicei, de participantii la contract, este doar utilizata pentru a calcula fluxurile de numerar ce trebuie schimbate. 
Intr-un contract swap pe rata dobanzii, fiecare contraparte se angajeaza sa plateasca o rata a dobanzii fixa sau variabila intr-o anumita valuta pe o anumita durata de timp catre cealalta contraparte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contractele Swap - Rata Dobanzii.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!