Computerizarea Constantei Elastice a Variatiei prin Formula Libera de Alegere a Pretului

Extras din referat Cum descarc?

Acest articol ajuta la exprimarea constantei elastice a varietatii optiunilor de pret prin termenii noncentrali al lui chi-patrat. Aceasta aplicatie reda solutii prin utilizarea formulelor de aproximare si derivatii simple, uzuale si eficiente.
I . Relatiile intre volalitate si nivelul de pret
Exista anumte argumente teoretice ce insinua o asociere intre pret si volalitate. Gesk, Black si Christie presupune efectele de leviere financiara asupra variatiile stocului. O scadere a pretului stocului poate reduce ratia echitatii de restante a unei firme prin urmare reduce si variatiile de stoc a restituirii. Ipoteza lui Black spune ca daca pretul poate afecta volalitatea prin impactul sau asupra in cazul operarii cu efectul de leviere. Astfel, el propune o reversiune a acestui caz unde reduce volalitatea stocului pentru a forta scaderea pretului. Rubinstein prezinta un model de difuziune, relatia dintre pret si volalitatea restituirii depride de activele firmei si ratia de echitate restantelor.
II. Evidente pragmatice ce sustine modelul CEV
Determinarea relatiei dintre stoc, pret, S si volalitate dupa modelul CEV:
? (S,t)= ? .S^((?-2)/2)
Elasticitatea variabilei a restituirii fata de pret este ?-2, iar in cazul ?<2, se poate spune de stoc si pret ca sunt intr-o relatie invers proportionala. Pretul stocului presupunem ca este guvernata de legea:
dS= uSdt+ ?S^(?/2) dZ
unde dZ reprezinta un process Weiner. Daca ? = 2 ( adica elasticitatea este 0), preturile vor fi distribuite, iar variabila de restituire va fi constanta, precum au fost presupuse dupa modelul Black-Scholes.
Beckers a estimat pentru ? cam 47 de stocuri, folosind datele prelucate zilnice din aproximativ un an. El considera cei 37 din estimari sa fie semnificativ, mai putin de doua si concluzioneaza ca procesul de difuzie CEV "ar putea fi un descriptor bun al comportamentului real al pretului de stoc decat modelul lognormala folosit in mod traditional." Christie estimeaza elasticitatea pentru 379 de firme care folosesc mai mult de 16 ani de date trimestriale. Elasticitatilor se dovedesc a fi, in general, negativ si, cum era de asteptat, puternic influentat de raporturile datoriilor in actiuni ale firmelor. Dovezi empirice cu privire la modelul de tarifare, optiunea CEV este oarecum limitat. MacBeth si Merville compara abateri de piata de la preturile de model pentru Black-Scholes si CEV modele de stabilire a preturilor de apel. Bazat pe un esantion de optiuni zilnice de pe 6 stocuri de peste un an, ajung la concluzia ca modelul CEV explica mai bine preturile de piata decat modelul Black-Scholes. (A se vedea Manaster pentru criticile metodologiei lor.)
Emanuel si MacBeth extind pe esantionul folosit in studiilor Macbeth si Merville (prin includerea unui an de date suplimentar) si au testat puterea de predictie a celor doua modele. Ei au gasit ca, atunci cand perioada de previziune este mai putin de o luna (de exemplu, preturile model sunt generate folosind parametri estimate nu mai mult decat o luna mai devreme), modelul CEV prezice preturile de pe piata mai bine decat modelul Black-Scholes. In plus, elasticitatea din fiecare stoc sunt gasite a fi variat considerabil in timp, dar sunt in general negative.Hauser si Bagley au comparat puterea de predictie a CEV-ului si preturile modele Garman si Kohlhagen in optiuni de cumparare pt stabilirea preturilor pe cinci valute pe o perioada de proba de 6 luni. Modelul CEV este gasit, in general, sa functioneze mai bine.
III. Formula CEV
Dupa cum s-a discutat in Cox si Ross, atunci cand o acoperire perfecta poate fi format intre o optiune europeana si actiunile sale de baza, optiunea poate fi evaluata prin determinarea valorii actualizate asteptata sa valoare isi asuma payoff riscului de neutralitate.
Cox arata ca, pentru un proces de CEV, cu, mai putin de doi ?, functia de densitate a ST, pretul actiunilor la T, conditionata de St, pretul stocul curent, cu un risc neutru este :


Fisiere in arhiva (1):

  • Computerizarea Constantei Elastice a Variatiei prin Formula Libera de Alegere a Pretului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!