Comertul Electronic si Instrumente de Plata

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere - 2 -
Cap. 1 Comertul electronic - considerente generale - 3 -
1.1 Aparitia si dezvoltarea Internet-ului - 3 -
1.2 Internet-ul mediu de afaceri - 4 -
1.3 Concepte generale ale comertului electronic - 6 -
1.3.1 Introducere in comertul electronic - 6 -
1.3.2 Deosebiri intre comertul electronic si cel traditional - 8 -
1.3.3 Avantajele comertului electronic - 10 -
1.3.4 Dezavantajele comertului electronic - 12 -
1.4 Mecanismele comertului electronic - 13 -
1.4.1 Mecanismul business-to-consumer - 13 -
1.4.2 Mecanismul business-to-business - 14 -
1.5 Frauda in comertul electronic - 15 -
1.5.1 Masuri de prevenire a fraudelor prin Internet - 16 -
CAP. 2 Modele ale comertului electronic - 18 -
2.1. Magazinul electronic - e-Shop - 18 -
2.2. Participarea la licitatii electronice - e-Auction - 19 -
2.3. Magazinul universal electronic - e-Mall - 19 -
2.4. Achizitii electronice - e-Procurement - 20 -
2.5. Furnizori de servicii pentru lanturile valorice value chain service provider - 22 -
2.6. Comunitatile virtuale - virtual communities - 22 -
2.7. Platforma de colaborare - collaboration platforms - 23 -
2.8. Third party marketplace - 24 -
2.9. Brokeraj de informatii si alte servicii - 24 -
CAP. 3 Instrumente de plata si securitatea comertului electronic - 24 -
3.1. Card-uri bancare clasice si gradul de securitate al acestora - 25 -
3.2. Card-uri inteligente si gradul de securitate al acestora - 31 -
3.3. Cecurile electronice si gradul de securitate al acestora - 33 -
3.4. Sisteme de plati bazate pe portofel si bani electronici - 34 -
3.4.1. Cafe: Card-ul portofel electronic al comunitatii - 34 -
3.4.2. Ecash: Sistem on-line de plata cu moneda electronica - 35 -
3.5. Sisteme de micro-plati - 36 -
3.5.1. Millicent - 36 -
3.5.2. Cybercoin - 37 -
Cap. 4 Comertul electronic in Romania - 38 -
4.1 Situatia in Romania - 38 -
4.2 Site-uri de comert electronic in Romania - 38 -
Concluzii - 41 -
Bibliografie - 42 -


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
In ultimul deceniu, Internetul s-a dezvoltat intr-un ritm foarte rapid avand un impact major in toate aspectele vietii economice si sociale. La fiecare jumatate de an apar schimbari importante incat este imposibil de prevazut unde se va ajunge in viitor. In prezent, se poate vorbi de o adevarata revolutie care are loc in comert si in telecomunicatii. 
Comertul electronic a devenit o parte integranta din viata curenta a multor occidentali datorita comoditatii, eficientii si dezvoltarii unor solutii de plata on-line. In Romania, exista inca putini utilizatori frecventi de Internet, iar multi dintre acestia au o oarecare reticenta fata de procesarea tranzactiilor financiare on-line. In ultimii ani, insa, au fost dezvoltate mai multe solutii de plata on-line, accesibile oricarui ofertant de produse si servicii prin Internet, ca si oricarui posibil client, in conditii de securitate.
Comertul electronic a incetat sa mai fie un vis futuristic. El are loc acum, iar succesele sunt numeroase si evidente. Comertul electronic are loc peste tot in lume, fiind in esenta global atat ca si concept cat si ca realizare, foarte rapid si urmand indeaproape dezvoltarea exponentiala a Internet-ului si World Wide Web-ului. Impactul comertului electronic asupra firmelor si asupra societatii va fi deosebit atat ca intindere cat si ca intensitate. In ceea ce priveste impactul asupra firmelor, comertul electronic ofera ocazii unice de reorganizare a afacerilor, redefinire a pietelor sau crearea de noi piete. Initiativele de comert electronic pot genera scaderi ale costurilor, cresteri ale veniturilor si eficienta operationala pentru companiile care urmaresc sa dobandeasca un avantaj in mediul economic competitiv din zilele noastre.
Cap. 1 Comertul electronic - considerente generale
Putem spune despre Internet ca este un set de protocoale de comunicatie, de modalitati de utilizare si functii executate, o biblioteca imensa de informatii disponibile sau o modalitate de a ,,lega" oamenii din intreaga lume, reprezentand o ,,retea a retelelor", care ,,acopera" zonele intinse ale planetei. Internet-ul este alcatuit dintr-un numar mare de retele interconectate care au in comun utilizarea unor protocoale specifice. Transferul de informatii se face folosind diverse legaturi intre retele si diferite protocoale. In concluzie Internet-ul este o retea globala de calculatoare.
Am putea defini internet-ul astfel: o retea de retele folosita si dezvoltata de o comunitate extinsa de oameni, care au acces la o multime vasta de resurse puse la dispozitie prin intermediul ei.
1.1 Aparitia si dezvoltarea Internet-ului
Chiar daca spunem despre Internet ca este o conceptie noua el a aparut in anul 1958, in SUA, cand Departamentul de aparare a fondat ARPA (Advanced Research Project Agency), o agentie ale carei cercetari se axau pe tehnologii de retea si telecomunicatii.Urmatorul stadiu de evolutie a avut loc in anul 1969, cand s-a creat prima retea (ARPANET) formata din noduri plasate in patru mari universitati americane. Prima demonstratie publica ARPANET a avut loc in anul 1972, la Conferinta Internationala de Calculatoare si Telecomunicatii.
Din 1980 Internet-ul, influentat si de dezvoltarea puternica a tehnicii de calcul, depaseste granitele creuzet-ului unde s-a nascut, moment favorizat de faptul ca din ce in ce mai multe corporatii au inceput sa se implice in dezvoltarea si utilizarea acestui nou mod de comunicare si acces la informatii. Din 1990 Internet-ul depaseste aria academica: oamenii obisnuisi au inceput sa foloseasca Internet-ul pentru orice se baza pe un suport de comunicare - de la mesaje personale la tranzactii comerciale, de la scopuri informationale pana la cumparaturi. Din 2000, aproape toata lumea, vorbind in termeni geografici, tehnologici, socio-economici, etc., are acces la Internet.
In anul 1992 , CERN (Centrul European de Cercetari Nucleare) a pus la dispozitia publicului primul browse - o interfata WWW (World Wide Web) pentru accesarea documentelor de pe server-e, in versiune linie de comanda. Crearea de catre Marc Andreseen, in SUA a primului browser, Mosaic, si distribuirea gratuita a acestuia pe Internet in anul 1993 au constituit ,,scanteia" care a provocat explozia Web-ului; la sfarsitul anului existau deja 500.000 de servere Web.
Dezvoltarea Internet-ului in anii 2000 a depasit orice previziuni, existand in jur de 12 milioane de calculatoare conectate la el si peste 600 milioane de utilizatori. Cresterea exponentiala a numarului calculatoarelor conectate scoate in evidenta evolutia deosebit de rapida a Internet-ului, remarcandu-se o crestere importanta si in ceea ce priveste numarul de utilizatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul Electronic si Instrumente de Plata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!