Citigroup

Extras din referat Cum descarc?

1. Istoric
Cea mai mare companie de servicii funanciare din lume , cu active de peste 1 biliard dolari , Citigroup Inc. este un produs al fuziunii din 1998 a Citicorp , servicii financiare bancare si non-bancare si servicii de asigurari Travelers Group Inc. compania ofera o gama larga de servicii financiare atat consumatorilor si intreprinderilor, oferind aproximativ 200 milioane conturi de clienti in mai mult de 100 de tari.
Citicorp isi are originea in prima banca din Statele Unite, fondatat in 1791. Colonelul Samuel Osgood si comisarul de trezorerie au preluat First Bank si au reorganizat-o ca Banca orasului New York. Samuel Osgood a fost ales primul presedinte a companiei. Numele ei a fost schimbat in Banca Nationala a orasului New York in anul 1865 dupa ce a aderat la noul sistem national bancar american ,si a devenit in 1895 cea mai mare banca americana. A devenit primul contributor la Federal Reserve Bank of New York in 1913, iar anul urmator a inaugurat prima sucursala de peste mari a unei banci americane din Buenos Aires, desi banca ,inca de la mijlocul secolului al XIX-lea, a fost activa in economiile plantatiei, cum ar fi industria zaharului cubanez.
Banca a schimbat numele in National First City Bank of New York in 1955, care a fost scurtat in 1962, pana la National City Bank, la prima aniversare a 150 de ani de infiintarea societatii.In 1976, sub conducerea Walter Wriston, First National City Bank a fost redenumit ca Citibank(respectiv Citicorp).
Citigroup ,salvata in aprilie 1998, a cunoscut marirea si decadenta, numele sau fiind implicat in cele mai mari scandaluri bursiere din SUA. A luat nastere din fuziunea de $140 bn intre Citicorp si Travelers Group , o companie de asigurari.
In anul 2000 ,banca traverseaza o perioada in care inghite tot ce prinde si se transforma intr-un supermarket bancar oferind aproape toate serviciile financiare. Actiunile sale ajungand la 57,50 dolari. Numele companiei e implicat in falimentul Enron si al operatorului telecom WorldCom.Pana in prezent Citigroup a incercat sa creasca transparenta si limitarea conflictelor de interese in urma scandalurilor bursiere. 
In 2006 , Citigroup a fost evaluat de catre piata de valori la aproximativ $250 bn. Astazi ea este in valoare de doar $21 miliarde.
2. Actionariat
- Actiuni detinute de catre All Insider si 5% din proprietari: 0%;
- Actiuni detinute de catre proprietarii fondurilor mutuale si institutionale: 9%;
- Actiuni listate la bursa de valori detinute de catre proprietarii fondurilor mutuale si institutionale: 9%;
- Numar de institutii ce detin actiuni: 902.
Actionari majoritari:
Actionar Actiuni Data raportare
Hernandez Roberto 6,000,000 2-Mar-09
Medina-Mora Manuel 3,427,313 4-Aug-09
Pandit Vikram S. 2,438,271 24-Jul-09
Forese James A. 1,809,500 20-Jan-09
Mills William 1,373,229 20-Jan-09
Top actionari institutionali:
Actionar Actiuni Valoare* Data raportare
Valoarea respectiva este calculata folosind pretul de securitate la data raportata.
3. Structura
Citigroup Inc. este o companie de servicii financiare americana cu sediul in New York City. Conform Forbes Global 2000, este cea mai mare si mai profitabila companie de servicii financiare. Compania are peste 200 milioane conturi deschise clientilor in peste 100 tari, cu total active de aproape 1.9 trilioane $. Este dealer principal in U.S. Treasury securities iar actiunile sale sunt componente a indicelui bursier Dow Jones Industrial Average.
Citigroup este impartita in patru grupuri principale de afaceri:
1.Global Consumer Group, cuprinde patru sub-diviziuni: carduri (de credit), credite de consum , Consumer Finance si Retail Banking. Sunt oferite servicii financiare prin intreaga retea de sucursale, inclusiv servicii bancare, credite, asigurari, precum si servicii de investitii. La 31 martie 2008, Citigroup a anuntat ca va crea 2 noi intreprinderi la nivel mondial - Consumer Banking si Global Cards din cele existente.
1.1.Citi Cards: este cel mai mare emitent de carduri din intreaga lume, obtinand aproximativ 40% din profit, cu CGC.
1.2.Citibank: a treia banca de retail din Statele Unite, este bazata pe depozite (desi are considerabil mai putine ramuri de vanzare cu amanuntul decat multi dintre rivalii sai mai mici), si avand filiale in intreaga lume, cu marca Citibank. Exceptie ar fi Mexic unde operatiunile bancii Citigroup sunt etichetate cu Banamex (a doua banca ca marime si o filiala a Citigroup). Citigroup este prezent in Romania prin Citibank Romania incepand din anul 1996.


Fisiere in arhiva (1):

  • Citigroup.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!