Caiet practică Raiffeisen

Extras din referat

1 Descrierea institutiei financiar bancare Raiffeisen Bank
Scurt istoric
RZB (Raiffeisen Zentralbank Osterreich) - Austria a fost fondata in 1927 pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului grup bancar Raiffeisen si este responsabila cu tranzactiile si operatiunile efectuate in numele grupului la nivel national si international.
Raiffeisen Bank International AG (RBI) este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii bancare corporate si de investitii din Austria si o banca universala de top in Europa Centrala si de Est (ECE). A rezultat din fuziunea principalelor arii de afaceri ale Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) cu Raiffeisen International Bank-Holding AG. Tranzactia a fost finalizata oficial in octombrie 2010. RBI este o subsidiara integral consolidata a RZB, care detine 78,5% din actiunile bancii, care sunt listate la Bursa de Valori din Viena, restul fiind liber tranzactionabile. 
Odata cu procesul de liberalizare din Europa Centrala si de Est si tranzitia de la economia centralizata la economia de piata, RZB-Austria si-a dezvoltat semnificativ activitatea internationala, reusind sa devina una dintre cele mai bune banci specializate in pietele in formare din aceasta regiune. RBI ofera produse bancare corporate si de investitii pentru companii austriece si internationale, avand o retea bancara si de leasing extinsa in ECE atat pentru clientii corporate cat si pentru clientii retail, precum si servicii bancare corporate si de investitii in Asia si in cele mai importante centre financiare din lume. Bancile subsidiare ale grupului sunt prezente pe toate piete din Europa Centrala si de Est, inclusiv Rusia.
Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB Austria) a deschis in 1994 o reprezentanta in Romania si a devenit una dintre bancile straine de frunte, oferind o gama variata de produse bancare. Raiffeisen Bank s-a dezvoltat in Romania prin preluarea unei banci de stat, Banca Agricola. Datorita masurilor luate de autoritatile romane - precum preluarea creditelor neperformante de catre stat - banca a fost pregatita pentru privatizare in anul 2000.
In februarie 2001, RZB, impreuna cu Romania - American Enterprise Fund (RAEF), si-a exprimat interesul de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni ale Bancii Agricole. Astfel, RaiffeisenBank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de GrupulRaiffeisen Romania: Raiffeisen Bank (Romania) si Banca Agricola Raiffeisen S.A.
Raiffeisen BANK S.A. 
Societate pe actiuni avand un capital social de 1.196,259 mil. lei, integral varsat.
Administratia centrala: Piata Charles de Gaulle nr. 15, Sector 1, Cod 011857, Bucuresti 
Numar de ordine in registrul Comertului: J40/44/1991 
Numar de inregistrare in Registrul Bancar: RB-PJR-40-009/18.02/1999
Cod unic de inregistrare: 361820
Cod de inregistrare fiscala: RO361820
Societate administrata in sistem dualist
Emblema Raiffeisen Bank
Doi caluti incrucisati completeaza acoperisul unui varf de casa, simbol al protectiei si sigurantei, protejand ocupantii acesteia de orice tip de pericol. ,,Calutii" se regasesc de sute de ani in traditia folclorului european si reprezinta un simbol al apararii impotriva pericolelor vietii. Simbolul,,Calutilor" incrucisati a devenit in timp cea mai cunoscuta si respectata marca din Austria. Organizatia Raiffeisen a transformat acest simbol al protectiei in propria marca deoarece membrii acesteia se protejeaza reciproc de dificultatile economice, colaborand unul cu celalalt.
Domeniul de activitate si dimensiune
Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 550 in toata tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).
Raiffeisen Bank deserveste peste 2 milioane de clienti, din care aprox. 100.000 IMM-uri, si peste 4.400 companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare.
Banca detine diferite unitati specializate ca "agentii de retail" care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. De asemenea, Raiffeisen Bank este prima banca de pe piata romaneasca care a lansat unitati destinate exclusiv acordarii de credite imobiliare - ,,Raiffeisen Bank - Casa Ta".Raiffeisen Exclusive, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top,ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii,adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pentru segmentul corporatist, banca are reprezentanti in toate centrele regionale corporatiste,oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora in orice zona a tarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet Practica Raiffeisen.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!