Caiet de Practica Bancara la BCR

Extras din referat Cum descarc?

Am efectuat stagiul de practica la Sucursala BCR Sector 1, Bucuresti (Calea Victoriei, nr. 155), pe durata a 4 saptamani (8 noiembrie 2010 - 10 decembrie 2010).
8 noiembrie 2010 (10:00 - 18:00)
- Doamna Luminita Daniela Neamtu (consilier client zona rapida) cea care s-a ocupat de impartirea sarcinilor pentru practicanti, mi-a prezentat cativa angajati ai bancii:
Laura Sava - consilier client fast area
Alex Coman - consilier client fast area
Bebe Razvan - Andrei - consilier client fast area
Violeta Andrei - back up director
- Mi s-a comunicat faptul ca ma pot prezenta la sediul bancii pentru stagiul de practica, dupa cum imi permite programul, in fiecare zi de luni pana vineri in intervalul 9:00 - 18:00.
9 noiembrie 2010 (09:00 - 18:00)
- Am fost condusa la arhiva (etajul I al bancii) unde am fost invatata sa arhivez un dosar (aranjarea si legarea acestuia). Pentru aranjarea dosarului mi s-a explicat faptul ca in partea de sus trebuie sa asez in functie de data: ordinele de plata in EURO, ordinele de plata in valuta, jurnalul operatiunilor de debit, note contabile, cereri de lichidare a depozitelor la termen, borderoul de incasare, extrasele de cont, in timp ce in partea de jos trebuie sa asez: biletele la ordin, ordinele de plata in LEI. Pasul urmator este perforarea tuturor documentelor si legarea dosarului.
12 noiembrie 2010 (09:00 - 18:00)
- Am fost condusa la arhiva situata la subsolul bancii pentru a cauta 2 dosare ale unor clienti. Aici am observat ca fiecare dosar era aranjat in ordine alfabetica in functie de numele clientilor. Fiecare litera era amplasata intr-un dulap separat. Am indeplinit sarcina cu succes. Cele doua dosare erau amplasate din greseala la o alta litera.
- Am desenat si completat pe hartie de roll-up tintele de vanzari individuale alocate de conducerea bancii pentru atingerea targeturilor ce revin fiecarei persoane din front office, dupa un model in miniatura oferit de doamna Luminita Neamtu.
15 noiembrie 2010 (09:00 - 18:00)
- Am aranjat, arhivat si numerotat dosare continand situatii monetare tezaure, jurnal de casa centralizator, soldurile conturilor de casa, jurnalul operatiunilor de casa executate, ordine de plata numerar, formulare acceptare tranzactie de schimb valutar, extrase de cont, dispozitii/declaratii de plata externa, ordine incasare numerar, liste monetare.
- Am realizat copii xerox ale dosarelor clientilor.
18 noiembrie 2010 (09:00 - 18:00)
- Am ajutat un coleg de practica sa aranjeze cardurile de debit sosite la sediul bancii, in functie de tipul acestora: BCR Maestro - LEI; BCR Visa Electron - LEI; BCR Visa Clasic - LEI; BCR Visa Clasic - EURO.
- Domnul Alex Coman, unul dintre consilierii front office ne-a prezentat cateva caracteristici ale fiecarui tip de card de debit. Toate pot fi folosite atat in Romania cat si in strainatate pentru plata la comerciantii acceptanti sau pentru ridicare de numerar de la bancomatele unde este afisata sigla Maestro respectiv Visa. Aceste carduri pot fi folosite pentru operatiuni diverse atasate cardului precum: plata facturilor (acest serviciu poate fi folosit daca clientul semneaza inainte o conventie cu BCR); reincarcarea cartelelor de telefon mobil Orange si Vodafone (prin ATM); reincarcarea cardului de transport RATB (online sau prin ATM). Acesta ne-a precizat ca exista si carduri destinate minorilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani numit BCR Visa Electron Junior. Pentru acest tip de card exista anumite plafoane maxime in functie de varianta aleasa):
- 
Varianta Plafon maxim de utilizare ATM/POS pentru numerar/zi Plafon maxim de plati la comercianti/zi
Varianta I Max 10 ROM Max 50 RON
Varinta II Max 30 RON Max 100 RON
Varianta III Max 50 RON Max 300 RON 
Varianta IV Max 3.000 RON nelimitat
In momentul in care beneficiarul cardului Visa Electron Junior implineste 18 ani se va emite in locul acestuia un card de debit Visa Electron.
19 noiembrie 2010 (09:00 - 16:00)
- Am aranjat, legat, numerotat dosare. In partea de sus: ordinele de plata in EURO, ordinele de plata in valuta, jurnalul operatiunilor de debit, note contabile, cereri de lichidare a depozitelor la termen, borderoul de incasare, extrasele de cont, in partea de jos: biletele la ordin, ordinele de plata in LEI. 
- Am efectuat copii xerox ale dosarelor clientilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica Bancara la BCR.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!