Bugetul de stat

Extras din referat Cum descarc?

In acest sistem de conducere se includ: principiile fundamentale de conducere, organizarea economiei si conexiunile intre componentele acesteia, 
sistemul pietei, criteriile de eficienta, parghiile economice, sistemul informational. 
Principala functie a acestui mecanism este cea de conducere si reglare a proceselor economice, conditionate de raporturile de interese. Un rol important in realizarea acestei functii revine pietei concurentiale, pe care se regleaza raportul de interese prin participarea agentilor economici la formularea cererii si ofertei, la infaptuirea lor si a echilibrului economic. In acest context un rol insemnat revine si statului, in doua ipostaze: agent economic prin nimic deosebit de ceea ce reprezinta (ca drepturi, atributii si obligatii) oricare alt agent economic, dar si ca autoritate publica ce creaza si executa cadrul legislativ si poate influenta derularea mecanismului economic prin insasi forta sa economica, precum si prin parghiile economico-financiare la care poate apela, ca de exemplu: parghia fiscala, parghia vamala, parghia cheltuielilor publice. Aceste parghii se adauga la cele generate de piata insasi, respectiv pretul, costul, profitul, dobanda s.a. 
Cuantificarea baneasca, financiara a acestor mijloace de conducere, control si reglare a proceselor economice arata de fapt existenta unui mecanism financiar care il reflecta pe cel economic. Mecanismul financiar cuprinde sistemul de metode, obiective si structuri de factura financiara prin care se efectueaza conducerea: sistemul financiar, metodele de conducere financiara si in domeniul financiar, cadrul institutional cu atributii in domeniul financiar, jurisdictia financiara, parghiile financiare (in primul rand ale statului).


Fisiere in arhiva (1):

  • Bugetul de stat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!