BNP Paribas

Extras din referat Cum descarc?

BNP Paribas este lider European in domeniul serviciilor bancare. Crearea sa a fost in acel moment cea mai mare fuziune bancara implementata vreodata in Franta.
Ea este recunoscuta drept prima banca din zona euro, prima banca din Franta, a cincea la nivel mondial, si a unsprezecea dintre marile companii ale lume. BNP Paribas se concentreaza pe satisfactia clientului si urmareste in mod activ cresterea profitului. Creat ca un proiect colectiv, "banca pentru o lume in schimbare" a adoptat inca de la inceput 4 valori corporatiste in care este concentrata esenta actiunii sale: receptivitate, creativitate, angajament si ambitie. Alaturi de aceste valori esentiale si logo-ul joaca un rol important in imaginea bancii, un semn ce exprima dinamism si progres.
"Plus que jamais, notre enjeu est de conforter la place eminente de BNP Paribas, la banque d'un monde qui change, dans une industrie bancaire europeenne et mondiale en pleine mutation. "Michel Pebereau et Baudouin Prot, respectivement President et Directeur General du groupe. 
Acest citat exprimat de catre Michel Pebereau si Baudouin Prot se refera la misiunea bancii de a consolida pozitia de lider in contextual unei industrii bancare cu o evolutie rapida.
In capitolele urmatoare vor fi prezentate:
1. Constituirea si evolutia bancii.
2. Actionariatul.bancii
3. Rezultate cheie (ale anului precedent)
4. Reteaua bancara la nivel mondial
1. Constituire si evolutie. BNP Paribas
La data de 4 mai 1966, Ministrul francez al Finantelor a emis o declaratie in care a anuntat fuziunea dintre BNCI (Banque National pour le Commerce et l'Industrie) si CNEP (Comptoir National d'Escompte de Paris) intr-o singura institutie financiara sub numele de Banque National de Paris (BNP). Henry Bizot, fostul presedinte al CNEP, a fost numit presedinte al noii institutii, in timp ce Pierre Ledoux, fost director executiv al BNCI, s-a ocupat de conducerea executiva.BNP si-a infiintat sediul central in cladirea BNCI in Paris. Aceasta fuziune a facut BNP cea mai mare institutie financiara din Franta, a doua ca marime din Europa si a saptea banca la nivel mondial in functie de activele totale, oferind noii banci create o importanta pozitie la nivel international.
In urmatorii ani, BNP a continuat sa se raspandeasca in intreaga lume. In Europa, ea s-a asociat cu alte 7 institutii financiare, dintre care si Dresdner Bank.
Un nou grup, cu numele prescurtat, Paribas a fost fondat in mod oficial pe 12 mai 1998, cand Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat fuziunea dintre Compagnie Financiere de Paribas cu Banque Paribas si Compagnie Bancaire, de asemenea si cu Compagnie de Navigation Mixte. Fuziunea a avut in vedere reorganizarea bancii in cele 3 afaceri de baza: servicii bancare corporate si de investitii, managementul activelor si servicii financiare specializate. 
Dupa 1 februarie 1999, Paribas lanseaza doua oferte publice de cumparare: una pentru Societe Generale si a doua catre BNP. O fuziune planificate cu Societe Generale nu a fost realizata, astfel, la sfarsitul anului 1999 BNP a lansat o oferta de preluare catre Paribas. 
Cele doua unitati au fuzionat la 23 mai 2000, creandu-se BNP Paribas.


Fisiere in arhiva (1):

  • BNP Paribas.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!